Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

Αποθρασύνεται η Άγκυρα: Σε τρεις αερομαχίες ενεπλάκησαν τα τουρκικά μαχητικά με αεροσκάφη της ΠΑΣε τρεις σκληρές εμπλοκές ενεπλάκησαν σήμερα μαχητικά της ΠΑ με αντίστοιχα τουρκικά στην περιοχή της Λέσβου. Πιο συγκεκριμένα η τουρκική Αεροπορία σήκωσε στον
αέρα, τρεις σχηματισμούς των δύο αεροσκαφών με σύνολο 6 μαχητικών F-16.

Οι σχηματισμοί ήταν μια τετράδα με το ένα ζεύγος να φέρει οπλισμό και δύο ακόμη ζεύγη εκ των οποίων το ένα οπλισμένο.Η πρώτη εμπλοκή σημειώθηκε στις 11:20 δυτικά της Λέσβου με το οπλισμένο ζευγάρι της τετράδας και με αεροσκάφη F-16 Adv. από την 116ΠΜ στον Άραξο τα οποία κατευθύνονταν στην Σκύρο για να αναλάβουν καθήκοντα readiness.

Μετά την πρώτη εμπλοκή τα τουρκικά μαχητικά αποχώρησαν από την περιοχή.

Η δεύτερη και η τρίτη εμπλοκή έγινε με το ίδιο ζεύγος αναχαίτισης της ΠΑ στις 11:45 και στις 11:50 αντίστοιχα με το έτερο οπλισμένο ζεύγος των τουρκικών F-16 νοτιοδυτικά και νότια της Λέσβου.

Την ίδια ώρα στον αέρα βρέθηκε και το ζεύγος των Mirage 2000-5 που βρισκόταν στην Σκύρο και το οποίο αναχαίτισε το τρίτο ζευγάρι των τουρκιών αεροσκαφών το οποίο δεν έφερε οπλισμό  χωρίς να χρειαστεί να εμπλακούν καθώς αποχώρησαν με την εμφάνιση των Mirage.

Συνολικά τα τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 5 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 4 παραβιάσεις του ΕΕΧΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.