Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΓΩΣΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ!Το πρώτο κανάλι της δημόσιας Γερμανικής τηλεόρασης ARD βρέθηκε στο επίκεντρο θύελλας, επειδή επέτρεψε σε μια γυναίκα που
φορούσε την ισλαμική ενδυμασία που αφήνει ακάλυπτα μόνο τα μάτια, να συμμετάσχει σε δημοφιλή τηλεοπτική συζήτηση για τους νέους, τον εξτρεμισμό και την Συρία.

ard-niqab
Μεταξύ των καλεσμένων ήταν και η Nora Illi, εκπρόσωπος μιας ανεπίσημης οργάνωσης με την ονομασία Ισλαμική Κεντρική Επιτροπή της Ελβετίας.


Το δημοφιλές σόου, που παρουσιάζει η λεσβία δημοσιογραφος Αννε Βιλλ φιλοξενούσε ακόμα έναν άνδρα που είχε χάσει την κόρη του από το Ισλαμικό κράτος, έναν βουλευτή από τους Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ, έναν ιμάμη και έναν ειδικό για το Ισλάμ και το θέμα του ήταν γιατί νέοι άνθρωποι ριζοσπαστικοποιούνται.

Η πέμπτη καλεσμένη, η Illi, εμφανίστηκε φορώντας niqab. Και εάν η εμφάνιση της θεωρήθηκε προκλητική για ορισμένους τηλεθεατές, οι απόψεις της εξόργισαν περισσότερο.
Οπως υποστήριξε η Illy στράφηκε στο Ισλάμ αφού ασχολήθηκε λίγο με τον Βουδισμό, διότι «γοητεύτηκε από την διαφορετικότητα του Ισλάμ» και υποστήριξε ότι «στο Ισλάμ οι γυναίκες έχουν πολλά δικαιώματα και ευκαιρίες».
Οι νέοι που πάνε στη Συρία,ισχυρίστηκε η Illi, θα πρέπει να επαινούνται διότι δείχνουν «κουράγιο» να στηρίξουν τις πεποιθήσεις τους, ενώ για τις νεαρές γυναίκες «που νιώθουν αποκλεισμένες από την κοινωνία και θέλουν να ξεφύγουν μπορεί να βλέπουν την Συρία σαν την γη της επαγγελίας, σαν την μοναδική τους διέξοδο».
Ο ειδικός αναλυτής Αχμάντ Μανσούρ ξέσπασε διαμαρτυρόμενος: «Αυτή είναι προπαγάνδα και είναι απαράδεκτο για τη δημόσια τηλεόραση».
Οι αντιδράσεις ήταν πολύ έντονες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους χρήστες του Twitter να καταδικάζουν το ARD για την μετάδοση τέτοιων σχολίων σε εκατομμύρια θεατές του.
«Η Illi δικαιολογεί την τρομοκρατία. Είναι σκάνδαλο. Γαιτί κάλεσαν μια τέτοια δημαγωγό;» έγραψε ένας χρήστης.
Κι ένας άλλος: «Καλεσμένοι σε τηλεοπτικά σόου να ενθαρρύνουν ιερό πόλεμο στη δημόσια τηλεόραση και για αυτό το θέαμα πληρώνω τέλη— λυπηρό».
Στην υπόθεση παρενέβησαν και οι πολιτικοί. Για τον Σοσιαλδημοκράτη Bilkay Oney όλα έγιναν για την τηλεθέαση: «Πρόκληση και τηλεθέαση. Ολοι θα μιλάνε γι αυτό αύριο το πρωί. Η κρίση των media την ώρα των talkshow- υπερβολή».
Δηκτικό ήταν και το σχόλιο του γενικού γραμματέα των Χριστιανοδημοκρατών Peter Tauber:
 «Εάν μια γυναίκα που φοράει niqab μπορεί να εμφανίζεται ως εκπρόσωπος γυναικών σε ένα πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης, ανησυχώ μήπως δω στη συνέχεια και τον κ. Ασαντ να εμφανίζεται ως αξιωματούχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Γερμανική τηλεόραση»
Οσο για τον παραγωγό του προγράμματος, το NDR, υπερασπίστηκε την απόφαση του υποστηρίζοντας ότι «η αμφιλεγόμενη θέση για την αναχώρηση των νέων για τη Συρία συζητήθηκε επαρκώς και σαφώς».

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.