Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ - Έφτασαν τα πρώτα CH-47D Chinook:Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016, αφίχθησαν στο λιμάνι του Πειραιά, τα τρία πρώτα Ελικοπτέρα απο τα δέκα (10)  συνολικά CH – 47D, τα οποία
παρελήφθησαν στο πλαίσιο σχετικής διακρατικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.
Τα Ελικόπτερα  ήρθαν σήμερα στη Στρατιωτική Διοίκηση Λιμένος Πειραιώς, στο Κερατσίνι και ακολούθως στο 2ο Συγκρότημα Αεροπορίας Στρατού και ειδικότερα στο 4ο Tάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού στη Πάχη Μεγάρων. Tα ελικόπτερα κατέφθασαν ακτοπλοϊκώς στο Λιμάνι του Πειραιά
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) προχώρησε από πέρσι τον χειμώνα στην κατακύρωση της προμήθειας δέκα μεταχειρισμένων μεταφορικών ελικοπτέρων τύπου CH-47D Chinook από τα Αμερικανικά αποθέματα.
Η απόκτηση τους θα αυξήσει σημαντικά τις δυνατότητες Αεροκίνησης του Ελληνικού Στρατού (ΕΣ). Τα CH-47D Chinook αποκτήθηκαν  στο πλαίσιο διακρατικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ . (Χωρίς Μίζες)
Πριν την παράδοση τους στην Αεροπορία Στρατού του Ελληνικού Στρατού τα 10 ελικόπτερα των ΗΠΑ έχουν υποστεί  εργοστασιακή συντήρηση σε εργοστάσιο βάσης του Στρατού των ΗΠΑ, ενώ θα είναι εξοπλισμένα και με σύστημα αυτοπροστασίας συμπεριλαμβανομένων και εκτοξευτών αναλωσίμων (chaffs & flares). ch-47d-chinook_002

Τα συγκεκριμένα Ελικόπτερα υπηρετούσαν στην Εθνοφρουρά της Ουάσιγκτον DC  και δεν είναι φορτωμένα με ώρες πτήσεως…
dsc_1250Να επισημάνουμε ότι τ.Α/ΓΕΣ Στρατηγός Μανωλάς Χρίστος ήταν αυτός που ταξίδεψε στις ΗΠΑ και «έκλεισε» τα Ελικόπτερα …Η δε πρόταση του ήταν για ακόμη +5 που δεν γνωρίζουμε αν το ΥΠΕΘΑ θα το υλοποιήσει  ,αφού η τιμή θα είναι χαμηλή !!!
Ο Στρατηγός  Μανωλάς αποκάλυψε οτι τα Ελικόπτερα είναι στο Τάγμα της Αεροπορίας Στρατού της Ουάσιγκτον DC που τα χρησιμοποιούσε η Ομάδα του Προέδρου  με ελάχιστες ώρες πτήσεως και πρόκειται για μια ορθή απόφαση  του ΥΠΕΘΑ που  ήταν και η εισήγηση του Στρατιωτικού Συμβουλίου !
20161111_125052 Τα συγκεκριμένα ελικόπτερα  σύμφωνα με πληροφορίες θα τοποθετηθούν στο 3ο Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού με σκοπό την εκτέλεση αποστολών ετης 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας και της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών και ειδικότερα των τριών ορεινών μοιρών καταδρομών σε Ρεντίνα, Νάουσα και Δράμα.
Αν και ο Αρχικός Σχεδιασμός δεν ήταν αυτός …Αλλά
Σχόλιο: Aς Ελπίσουμε μόνο να τα χρησιμοποιήσουμε για το σκοπό τον οποίο τα Αγοράσαμε και όχι για Αεροδιακομιδές και σβήσιμο Πυρκαγιών ….

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"
veteranos.gr

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.