Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

«ΒΟΜΒΑ» ΔΝΤ: «Θέλουμε μέτρα αν το πλεόνασμα παραμείνει στο 3,5%»«Αν η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι συμφωνήσουν σε υψηλότερα πλεονάσματα από το 1,5% που ζητάει το ΔΝΤ για κάποιο διάστημα, εμείς θα το υποστηρίξουμε εφόσον
υπάρξουν αξιόπιστα και υψηλής ποιότητας μέτρα».
Τα παραπάνω δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, καλωσορίζοντας τις αποφάσεις του Eurogroup, αλλά ρίχνοντας συγχρόνως τη βόμβα για τη λήψη νέων μέτρων, ώστε να βγει το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% που θέλουν οι Ευρωπαίοι.


«Προτιμούμε το 1,5% του ΑΕΠ γιατί σημαίνει λιγότερη λιτότητα. Το 3,5% περιλαμβάνει περισσότερη λιτότητα αλλά αν αυτό είναι η απόφαση της Αθήνας και της Ευρώπης η δουλεία μας είναι να εξασφαλίσουμε ότι υπάρχουν οι μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα για να επιτευχθεί», είπε ο κ. Ράις.

Καλωσορίζουμε τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Νομίζουμε ότι είναι ένα βήμα μπροστά αλλά παράλληλα πιστεύουμε ότι δεν είναι αρκετά για να εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα του χρέους.
Συνεχίζουμε στην γραμμή ότι χρειάζονται ισχυρές μεταρρυθμίσεις και παράλληλα ελάφρυνση χρέους, τόνισε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, το Ταμείο εξακολουθεί να προτιμά μια λύση που προβλέπει πλεονάσματα 1,5%. Επανέλαβε δε ότι αυτή την προτίμηση την έχει ξεκαθαρίσει το ΔΝΤ ενώ παράλληλα επανέλαβε ότι αυτός είναι ο στόχος που επιτυγχάνεται με τα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί.

Αυτή είναι η επιλογή που προτιμούμε. Αν Ελλάδα και Ευρώπη αποφασίσουν για περιορισμένο διάστημα υψηλότερους στόχους μπορούμε να το δεχτούμε αν υπάρχουν αξιόπιστα μέτρα, τόνισε.

«Προτιμούμε το 1,5% του ΑΕΠ γιατί σημαίνει λιγότερη λιτότητα. Το 3,5% περιλαμβάνει περισσότερη λιτότητα αλλά αν αυτό είναι η απόφαση της Αθήνας και της Ευρώπης η δουλεία μας είναι να εξασφαλίσουμε ότι υπάρχουν οι μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα για να επιτευχθεί».

Παράλληλα, όπως είπε, το ΔΝΤ συνεχίζει να είναι πλήρως δεσμευμένο στις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα και ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται σε καθημερινή βάση με τηλεδιασκέψεις.

«Θα θέλαμε συμφωνία το συντομότερο δυνατόν. Δεν έχουμε deadline αλλά θα θέλαμε να γίνει το γρηγορότερο» υπογράμμισε.

Προσέθεσε δε ότι το επόμενο διάστημα θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση για το χρέος (DSA) παράλληλα με αυτή για το «άρθρο 4», χωρίς ωστόσο να γίνει ακριβέστερος. Παράλληλα δήλωσε ότι δεν υπάρχει σαφής ημερομηνία για επιστροφή της Ντέλιας Βελκουλέσκου στην Αθήνα.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

crashonline.gr

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.