Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016

Η ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ! Πως έβαλε χέρι στην ΚύπροΡόλο στα κυπριακά πράγματα αποφάσισε να διαδραματίσει ο  υπουργός εξωτερικών του Τραμπ, Ρεξ Τίλερσον.
Τρεις ενεργειακοί  κολοσσοί εκ των οποίων ο ένας ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Τίλερσον, αναλαμβάνουν τις
έρευνες σε τρία οικόπεδα  της κυπριακής ΑΟΖ.

Όπως ανακοίνωσε, μετά από συνεδρίαση του Υπουργικού στην Κύπρο, ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, το τεμάχιο 6 ανατίθεται στην κοινοπραξία ENI – Total, το τεμάχιο 8 ανατίθεται στην ιταλική ΕΝΙ και για το 10 επιλέχθηκε η κοινοπραξία Exxon Mobil – Qatar Petroleum.

Ειδικά για το τεμάχιο 10, όπου επικράτησε η Exxon σε συνεργασία με την εταιρεία του Κατάρ, δόθηκε μάχη κάτι που έκανε τον κ. Λακκοτρύπη να σχολιάσει ότι από το ενδιαφέρον που κατεγράφη διαφαίνεται ότι έχει μεγάλες προοπτικές.

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει ο κύκλος των τελικών διαπραγματεύσεων με τους προτιμητέους ομίλους, προκειμένου να υπάρξει η τελική συμφωνία και η έναρξη ερευνών στα εν λόγω σημεία της κυπριακής ΑΟΖ.

Η διαπραγμάτευση θα περιλαμβάνει όλους τους όρους τους οποίους είναι δημοσιευμένοι στο έγγραφο του διαγωνισμού και ήταν βάση των κριτηρίων αξιολόγησης στην οποία λήφθηκε η απόφαση και θα κατατείνει στη βελτίωση των όρων υπέρ του κυπριακού δημοσίου.

Το κάθε συμβόλαιο έρευνας είναι διάρκειας επτά ετών που χωρίζεται σε τρεις περιόδους. 
Η πρώτη είναι τρία χρόνια, η δεύτερη και η τρίτη είναι δύο χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι ο Τίλερσον έχει στενές σχέσεις με τον Βλάντιμιρ Πούτιν ο οποίος τον βράβευσε το 2013.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE ΔΩ" crashonline.gr

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.