Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

Ο δήμαρχος της Άγκυρας και πρόεδρος της αντιπάλου του Ολυμπιακού Οσμάνλισπορ θεωρεί όλα τα νησιά του Αιγαίου τουρκικά!Πολιτικό και εθνικό ζήτημα είναι πλέον η ποδοσφαιρική σύγκρουση του Ολυμπιακού με την τουρκική Οσμάνλισπορ καθώς ο πρόεδρος της ομάδας και δήμαρχος της Άγκυρας Melih Gökçek έχει
κάνει δήλωση κατά της Συνθήκης της Λωζάνης και θεωρεί τα όλα τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου (όχι μόνο τα 18 που θέλει η τουρκική αντιπολίτευση του CHP) ότι είναι τουρκικά!
Ο συγκεκριμένος δεν είναι κάποιος τυχαίος, είναι προσωπικός φίλος του Ρ.Τ.Ερντογάν και μεταφέρει τις απόψεις του Τούρκου προέδρου.

Αποτέλεσμα εικόνας για Melih Gökçek ‏erdogan

Αποτέλεσμα εικόνας για Melih Gökçek ‏erdogan

Αποτέλεσμα εικόνας για Melih Gökçek ‏erdogan

Mάλιστα όπως θα δείτε στην φωτογραφία που ακολουθεί η φιλία τους έχει διάρκεια πολλών ετών
Αποτέλεσμα εικόνας για Melih Gökçek ‏erdogan
Η κλήρωση του Ολυμπιακού με την τουρκική Οσμάνλισπορ έχει και πολιτική διάσταση λόγω του ιδιαίτερου προέδρου της ομάδας που προκαλεί πάντα με τις δηλώσεις και τις πράξεις του σύμφωνα με την εντυπη έκδοση του «Ελεύθερου Τύπου»
Ο πρόεδρος της ομάδας είναι ο δήμαρχος της Αγκυρας Μελίχ Γκιουκτσέκ ο οποίος εκλέγεται από το 1994 και είναι προσωπικός φίλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Την ομάδα την ίδρυσε το 2011 και την ονόμασε Οσμάνλισπορ, δηλαδή Οθωμανική Αθλητική Ενωση.
Η ομάδα προέκυψε από την επανίδρυση της ιστορικής ομάδας της τουρκικής πρωτεύουσας Ανκαραγκιουτζου.
Ονομα με τίτλο της παλιάς αυτοκρατορίας δεν θα μπορούσε να δώσει κανένας πρόεδρος ομάδας όταν στην Τουρκία επικρατούσαν οι στρατηγοί, καθώς η οποιαδήποτε αναφορά στο οθωμανικό παρελθόν ιστορικά ήταν απαγορευμένη.
Ο Γκιουκτσέκ τον περασμένο Οκτώβριο ανέβασε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter έναν χάρτη στον οποίο εμφανίζονταν όλα τα ελληνικά νησιά, από τη Θάσο μέχρι την Κρήτη και τα Κύθηρα και την Αίγινα μέχρι τη Ρόδο και τη Λέσβο, ως πρώην τουρκικά.
Due to the Treaty of Lausanne, The blue islands shown below were given to Greece...And still Some people shamelessly say that's a success...
Και όπως υποστηρίζει περιήλθαν στην Ελληνική Δημοκρατία με τη Συνθήκη της Λωζάννης. Ο ίδιος σχολιάζει: «Εξαιτίας της Συνθήκης της Λωζάννης, τα μπλε νησιά που φαίνονται παρακάτω δόθηκαν στην Ελλάδα… Μην ξεχνάτε πως κάποιοι χαρακτηρίζουν τη Λωζάννη νίκη…».
Ηταν μια προσπάθεια ευθυγράμμισης με τις δηλώσεις Ερντογάν που αμφισβητεί τη Λωζάννη και στόχο είχε τους κεμαλικούς της Τουρκίας.
Τον χλεύασαν
Πάντως στο διαδίκτυο τον χλεύασαν εκατοντάδες Τούρκοι, καθώς ο χάρτης που δημοσίευσε ήταν του «Estamos Travel» με έδρα το Κουσάντασι, που είναι τουριστικό γραφείο στην Τουρκία και δείχνει τα νησιά που οργανώνει τουριστικές εκδρομές. Ο δήμαρχος της Αγκυρας πάντως πιστεύει και σε δυνάμεις όπως τα τζίνια, καθώς έχει υποστηρίξει πως ο ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν -που ο Ερντογάν κατηγορεί ως υποκινητή του πραξικοπήματος- έχει στη διάθεσή του… τζίνι και μέσω αυτών «καταφέρνει να σκλαβώνει ανθρώπους».
Με την Οσμάνλισπορ ασχολείται περισσότερο ο γιος του δημάρχου και η ομάδα θεωρείται οικονομικά ανεξάρτητη.
Θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη η αποστολή του Ολυμπιακού για «περίεργα» πανό ώστε να αντιδράσει έγκαιρα και γρήγορα σε οποιαδήποτε προσπάθεια προβοκάτασιας από πλευράς των Τούρκων. Μην ξεχνάμε ότι το ποδόσφαιρο πλέον είναι ο καλύτερος τρόπος για να «διαφημίσει» κάποιος αυτά που θέλει να περάσει.

Αποτέλεσμα εικόνας για Melih Gökçek ‏osmanlispor

Αποτέλεσμα εικόνας για Melih Gökçek ‏osmanlispor

Αποτέλεσμα εικόνας για Melih Gökçek ‏osmanlispor

Αποτέλεσμα εικόνας για ‪Melih Gökçek ‏‬‏

Αποτέλεσμα εικόνας για Melih Gökçek ‏davutoğlu
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE ΔΩ"

pronews.gr

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.