Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

Η πατρίδα που σκοτώνει
Άκου αυτό, ρε Έλληνα και βγάνε τα συμπεράσματα σου, για το τι σόι αθρώποι κουμαντάρουν ετούτη εδώ την πατριδα, που έχει καταντήσει σαν μια αδίστακτη φόνισσα, για τα
ίδια τα παιδιά της...

Στρατιωτικός γιατρός λέει εστάλη στο Κόσσοβο - τότε που ρίχνανε μπόμπες οι Αμερικάνοι και φυσικά η ψωροκώσταινα έστερξε ευθύς να συνδράμει τους επιδρομείς, συμμετέχοντας στην πολυεθνική δύναμη, που είχε αναλάβει να κάμει τη Σερβία λαμπόγυαλο.
Ο άνθρωπος έζησε τη φρίκη ενός βομβαρδισμένου τοποίου από βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου και ανάσανε τόση ραδιενέργεια, όση και οι οδοκαθαριστές της Χιροσίμα.
Στο τέλος την άρπαξε την καρκινάρα και κατάντησε σαν το τέρας [χωρίς την πεντάμορφη]Και τι έκαμε η πατρίδα γι αυτόν, που παραμορφώθηκε σαν τα ορφανά του Ναγκασάκι, εν ώρα διατεταγμένης υπηρεσίας;
Τον έχεσε κανονικά!
Επειδή λέει δεν αποδεικνύεται αιτιώδης συνάφεια μεταξύ των παραλείψεων του δημοσίου και της αρρώστειας του στρατιωτικού γιατρού.

Αλλά καμιά πουτάνα του δημοσίου, δεν χρειάστηκε ποτέ να μεταβεί σε εμπόλεμη ζώνη, για να δει τι παναπει "αιτιώδης συνάφεια" μεταξύ μιας μπόμπας απεμπλουτισμένου ουρανίου και της ανθρώπινης σάρκας.
Αυτό δα έλειπε να βάνουν σε κίνδυνο τους κώλους τους οι καρανίκες και οι νοτοπούλες.
Αυτοί μένουν εδώ για να εισπράττουν, ενώ οι άλλοι φεύγουν [κατ' εντολή της πατρίδος] για να πεθάνουν.

Α, ρε κατακαημένη Ελλάδα...
Ποιος θα κλαψει μωρη για τον θανατο σου, όταν θα έχεις εξοντώσει όσους σε αγάπησαν κι έχεις φτιάξει μάγκες, όσους σε μίσησαν;

Για διαβαστε εδω το ρεπορτάζ από το προ-νιους [pronews, ελληνιστι], για να παρετε μια φρικη.
Α, και κατι ακομα...
Δημοσιεύω το ρεπορταζ του καλού ιστοτοπου, με πασαν π[ροσωπικην επιφυλαξιν για την αληθεια των παρουσιαζόμενων "γεγονοτων"
Είπαμε ότι εχουμε και παιδακι να σπουδασουμε - ετσι;


Από το pronews

Ο αρχίατρος (χειρουργός)  το Σεπτέμβριο του 1999 πήγε στο  Πόλιε του Κοσόβου και εγκατέστησε υγειονομική μονάδα για τους Έλληνες στρατιωτικούς οι οποίοι είχαν αποσπαστεί στην πολυεθνική δύναμη του Κοσσυφοπεδίου και ορίστηκε διοικητής  του Τάγματος Υγειονομικού.

Η περιοχή που επρόκειτο να εγκατασταθεί η υγειονομική μονάδα ήταν ιδιαίτερα βεβαρημένη, από πυρηνικά απόβλητα λόγω των βομβών που είχαν  χρησιμοποιηθεί και περιείχαν απεμπλουτισμένο ουράνιο, ενώ  είχε επέλθει και ρύπανση της  ατμόσφαιρας λόγω της καύσης αποβλήτων (βιομηχανικών και οικιακών).

Παρ' όλα αυτά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αρνήθηκε κατηγορηματικά  να εγκρίνει τη διενέργεια   μετρήσεων  για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ραδιενέργεια στο έδαφος, έτσι ώστε εάν ανιχνευόταν   ουράνιο, κ.λπ., η εγκατάσταση της μονάδα να  γινόταν σε άλλη περιοχή.

Με το που έφτασε ο αρχίατρος στο Κόσοβο ζήτησε κατ'  επανάληψη με εμπιστευτικά σήματα να του σταλεί  φορητό μηχάνημα ανίχνευσης ραδιενεργών  καταλοίπων.

Όμως, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας   έστειλε  το μηχάνημα κατόπιν εορτής, δηλαδή  5 μήνες αφότου είχε γίνει η στρατοπέδευση των Ελλήνων και αφού είχαν αρχίσει οι χιονοπτώσεις. 
Αποτέλεσμα  της καθυστέρηση αυτής ήταν τα ραδιενεργά κατάλοιπα να εισχωρήσουν στο υπέδαφος και οι μετρήσεις να είναι αρνητικές.

Tον   Ιούλιο του 2000  ο αρχίατρος επαναπατρίστηκε από το Κόσοβο και 6 μήνες  μετά υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις. Δυστυχώς όμως, λόγω των ραδιενεργών αποβλήτων  είχε προσβληθεί από τη δυσίατο νόσο «μικροαδένωμα υπόφυσης με ενεργό μεγαλακρία». 
Η ασθένεια αυτή επιφέρει μετάλλαξη των κυττάρων και δημιουργεί νεοπλάσματα. Αυτό έχει ως συνέπεια το  γιγαντισμό (σωματική μετάλλαξη)  του πάσχοντα σε σημεία του σώματος του όπως είναι τα χέρια και τα πόδια (αύξηση της διαμέτρου των δακτύλων και του πέλματος), την παραμόρφωση  του  προσώπου (διαπλάτυνση και πάχυνση της μύτης,  αύξηση  των ζυγωματικών οστών,  αύξηση του μεγέθους των χειλιών, της γλώσσας και της κάτω γνάθου κάτι που προκαλεί αραίωση των  δοντιών),  παραμόρφωση των  σπονδύλων, με αποτέλεσμα την κύφωση (καμπούριασμα), πονοκεφάλους, συχνές και άφθονες εφιδρώσεις, κ.λπ. 

Αμέσως, άρχισε θεραπεία με σωματοστατίνη, η οποία αναστέλλει πολλές κυτταρικές λειτουργίες, όπως  είναι ο  πολλαπλασιασμός των κυττάρων, ενώ την  ίδια στιγμή προκαλεί σοβαρές παρενέργειες, όπως είναι διάρροια,  κοιλιακά άλγη, κ.λπ.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να  αποστρατευθεί με ποσοστό ανικανότητας 50%. Από την ασθένεια προσβλήθηκε ενώ ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και χωρίς να έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα προστασίας των  Ελλήνων που είχαν αποσπαστεί στην πολυεθνική δύναμη του Κοσσυφοπεδίου.

Ο άτυχος γιατρός διεκδίκησε δικαστικά αποζημίωση περίπου 1,6 εκατ. ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη από τις παράνομες πράξεις και παραλείψεις του Δημοσίου, επισημαίνοντας   ότι ακόμη πέντε μέλη της Ελληνικής ειρηνευτικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο είχαν προσβληθεί από την ιδία νόσο.
 Επίσης, επισημάνθηκε από την πλευρά του ότι   πριν αλλά και κατά το διάστημα που «έστηνε» και επάνδρωνε την  υγειονομική μονάδα είχε γίνει εξοντωτική χρησιμοποίηση των δυνατοτήτων του και  είχε έντονο στρες, κάτι που κατέστησε  τον οργανισμό του ευάλωτο στην εκδήλωση της επίμαχης νόσου. 

Στα δικαστήρια κατατέθηκαν γνωμοδοτήσεις γιατρών και ιατρικών επιστημονικών φορέων που περιέγραφαν λεπτομερώς τόσο τις βεβαρημένες περιβαλλοντικές συνθήκες  που επικρατούσαν στο Κόσοβο, όσο και τις προϋποθέσεις  που μπορεί να ευδοκιμήσει  η επίμαχη νόσος, αλλά και τις τραγικές επιπτώσεις που έχει στη  σωματική διάπλαση και στην υγεία του ασθενούς. Επίσης, σε κάθε τόνο ανέφεραν ότι η  εκδήλωση της νόσου οφείλεται «πρόδηλα και αναμφισβήτητα στην στρατιωτική του υπηρεσία».

Το Δημόσιο υπεραμύνθηκε ότι «δεν υφίσταται αιτιώδης συνάφεια μεταξύ των παράνομων πράξεων ή παραλείψεων των οργάνων του δημοσίου και του ζημιογόνου γεγονότος της βλάβης της υγείας του αρχίατρο» και συνεπώς δεν δικαιούται αποζημίωση.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο και Εφετείο, αλλά και η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που προηγήθηκε  επισήμαναν, μεταξύ των άλλων, ότι: 1) ο αρχίατρος ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, 2)  το περιβάλλον στο οποίο εγκαταστάθηκε η υγειονομική μονάδα   ήταν ιδιαίτερα βεβαρημένο από πυρηνικά απόβλητα λόγω των βομβών που περιείχαν απεμπλουτισμένο ουράνιο, 3) το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν διενήργησε έρευνα για την ύπαρξη ή όχι ραδιενέργειας πριν την εγκατάσταση της   μονάδας, ενώ  έστειλε φορητούς μετρητές  ραδιενέργειας 5 μήνες μετά την εγκατάσταση, 4) υπήρχαν όλες «οι προϋποθέσεως για την εμφάνιση της νόσου»   και 5)  υπήρχε «παράνομη συμπεριφορά των αρμοδίων οργάνων του Δημοσίου».

Παρ' όλα αυτά τόσο το Πρωτοδικείο όσο και το Εφετείο δέχθηκαν τους ισχυρισμούς του Δημοσίου και αποφάνθηκαν  δεν μπορεί να του δοθεί αποζημίωση. 
Το Συμβούλιο της Επικρατείας με την σειρά απέρριψε  την αίτηση αναίρεσης, επικαλούμενο ότι δεν προέβαλε τους  κατάλληλους   ισχυρισμούς που προβλέπει  η νομοθεσία  (νόμος 3900/2010).

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE ΔΩ"


Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.