Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016

Πανωλεθρία Ερντογάν στην Συρία από τους τζιχαντιστές - Τα διδάγματα για την ΕλλάδαΜεγάλες απώλειες σε στρατιώτες και τεθωρακισμένα για τον τουρκικό στρατό εισβολής κατά την επίθεση του στην Ελ-Μπαμπ που μετά από μικρή ανάπαυλα έχει σφοδρότατα ξεκινήσει πάλι από την
21η Δεκεμβρίου 2016 στην βόρεια Συρία.
Υπενθυμίζουμε ότι ο τουρκικός στρατός έχει εισβάλλει παράνομα στο κυρίαρχο κράτος της Συρίας από την 24η Αυγούστου 2016 και με την βοήθεια των λιποτακτών στασιαστών τζιχαντιστών του Free Syrian Army (FSA) προσπαθεί να ανακόψει την δημιουργία μιας συνεχομένης περιοχής στην βόρεια περιοχή της Συρίας που να είναι κάτω από τον έλεγχο των Κούρδων.


Άρα στην ουσία η μάχη της Ελ-Μπαμ είναι μεταξύ τουρκικού στρατού και συμμάχων ανταρτών του FSA εναντίον των Κουρδών του YPG, του ισλαμικού κράτους και μαχητών από το Ιράκ, που έχουν προφανώς διαφορετικά συμφέροντα από τους τούρκους στην περιοχή.
Συγκεκριμένα την 21η Δεκεμβρίου 2016 σκοτώθηκαν περίπου 20 με 30 τούρκοι εισβολείς και άλλοι 11 τραυματίστηκαν γύρω από την περιοχή του νοσοκομείου της Ελ-Μπαμπ που είναι στρατηγικό σημείο επειδη βρίσκεται σε υπερυψωμένο πεδίο αλλά και επειδη είναι αποθήκη πολεμικού υλικού για τις δυνάμεις των YPG (Κούρδων) και ISIS (Ιρακινών).Ένα από τα πιο ισχυρά και αποτελεσματικά όπλα των δυνάμεων κατά της τουρκίας είναι το SVBIED (Suicide Vehicle-Borne Improvised Explosive Device) που αποτελείται από ένα αυτοκίνητο ή φορτηγό στο οποίο έχει τοποθετηθεί μια σημαντική ποσότητα εκρηκτικών. Έπειτα η αυτοκινούμενη αυτή βόμβα οδηγείται από ένα μαχητή αυτοκτονίας δίπλα σε μια εχθρική μονάδα υψηλής αξίας, όπως ένα τουρκικό τεθωρακισμένο M60T όπου και ανατινάζεται με καταστροφικές συνέπειες για τον τούρκο παράνομο εισβολέα.


Άλλο ένα πλήρως αποτελεσματικό όπλο στον αγώνα κατά των τούρκικων μονάδων τεθωρακισμένων είναι το ATGM (Anti Tank guided Missile), όπου είναι ένας φορητός τηλεκατευθυνόμενος πύραυλος.


Η εικόνα της τουρκικής επίθεσης στην Ελ-Μπαμπ δείχνει ότι έχει γίνει ανακατάληψη των σιλό σιτηρών που βρίσκονται λίγο έξω από την πόλη. Οι τούρκοι επιμένουν στην κατάληψη αυτού του κομβικού σημείου επειδή ελέγχει την πρόσβαση από την Ελ-Μπαμπ, που σημαίνει "η πύλη" στα αραβικά, προς τα βορειοανατολικά που βρίσκεται η πόλη Bza'a και προς τα νοτιοδυτικά που βρίσκεται το Χαλέπι.


Οι λεπτομέρειες της μάχης στην Ελ-Μπαμπ έχουν τεράστια στρατηγική και τακτική αξία για την άμυνα της Ελλάδος, ειδικότερα για την περιοχή του Έβρου. Είναι μια ευκαιρία άνευ προηγουμένου να μελετηθεί στην πράξη ο τρόπος δράσης των τουρκικών δυνάμεων πεζικού με στενή υποστήριξη τεθωρακισμένων και οχημάτων μεταφοράς προσωπικού.  

Καθώς και την συνεργασία των επίγειων τουρκικών δυνάμεων εισβολής με τη τουρκική αεροπορία που σφυροκοπεί ανηλεώς την Ελ-Μπαμπ από την αρχή της παράνομης τουρκικής εκστρατείας. Μιας τουρκικής αεροπορίας που δρα ανενόχλητα χωρίς αντίπαλο στην προκείμενη περίπτωση.
Απροετοίμαστα τα τουρκικά άρματα: «Τάφος» των τουρκικών Leοpard 2A4 η Eλ-Μπαμπ: Στα 25 άρματα μάχης οι συνολικές απώλειες του τουρκικού Στρατού
Εξαιρετικά αμφιλεγόμενη για τον τουρκικό Στρατό είναι η απόδοσή του στην επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» και εντυπωσιακά αρνητικά για τα άρματα μάχης Leopard 2A4. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι απώλειες των τουρκικών Leopard έχουν ανέλθει στις 10 (από εχθρική δράση) ένας αριθμός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για το πόσο καλά ήταν προετοιμασμένοι οι Τούρκοι αλλά και για την επιβιωσιμότητα των ίδιων των αρμάτων. Οι απώλειες τουρκικών αρμάτων δεν έχουν να κάνουν μόνο με τα Leopard αλλά και με τα M-60A3TTS/M-60T,  οι οποίες έχουν ανέλθει στα 15 από τις 24 Αυγούστου.


Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι τα τουρκικά Leopard 2A4 δεν διαθέτουν κανενός είδους ενεργής προστασίας (εκρηκτικά πλακίδια)  σε αντίθεση με τα συριακά για παράδειγμα T-72 τα οποία είναι πλήρως εξοπλισμένα με ενεργά συστήματα και για αυτό το λόγο έχουν επιβιώσει μετά από 5 χρόνια πολέμου. Περιττό βέβαια να πούμε ότι ανάλογη άμυνα κατά των Α/Τ βλημάτων απουσιάζει πλήρως και τα σύνολο του αρματικού δυναμικού του ΕΣ και φυσικά και από τα Leopard 2A4/HEL.
Δεν πρόκειται για κάποια τεχνολογίας αιχμής ή κάτι που δεν μπορούν να αναλάβουν ελληνικές εταιρείες αλλά φαίνεται πως τα διδάγματα από τον πόλεμο της Συρίας σε ότι αφορά τη επιβιωσιμότητα του άρματος μάχης από τις προσβολές αντιαρματικών βλημάτων θα φτάσουν στην Ελλάδα μετά από αρκετά χρόνια ή μπορεί να μην φτάσουν και καθόλου.


Παρά τις απώλειες όμως ο τουρκικός Στρατός συνεχίζει να στέλνει ενισχύσεις στην Συρία. Μάλιστα όπως αναφέρουν ειδικευμένα ιστολόγια ο αριθμός των Τούρκων στρατιωτών που βρίσκονται τώρα στην βόρεια Συρία φαίνεται να είναι μεγαλύτερος από αυτόν των ανταρτών του FSA και των παραφυάδων του.Στις ενισχύσεις του τουρκικού Στρατού περιλαμβάνεται μια ακόμη Ταξιαρχία. Όπως έγινε γνωστό, η Τουρκία στέλνει στην περιοχή της Αλ Μπαμπ και δεύτερη ταξιαρχία και αυτή τη φορά από την περιοχή της Καισάρειας. Έτσι πέραν των 10 Α/Κ συστημάτων T-155 Fitrina και επιπρόσθετων αρμάτων M-60  και τουλάχιστον 500 νέων στρατιωτών από τις ειδικές δυνάμεις τώρα έρχεται και μια νέα ταξιαρχία από την Καισάρεια, δυνάμεις οι οποίες πρόκειται α αναπτυχτούν στην Eλ-Μπαμπ.Ο λόγος ότι ούτε τελικά το νοσοκομείο αλλά ούτε και το στρατηγικό ύψωμα Aqil φαίνεται να έχουν καταληφθεί από τις τουρκικές δυνάμεις, με την ISIS απλά να αμύνεται και να καταστρέφει τουρκικά οχήματα κάθε είδους. Νέες φωτογραφίες από καταστροφές τουρκικών αρμάτων στην Eλ-Μπαμπ έδωσε η ISIS. Οι απώλειες των τουρκικών Leopard 2A4

Εκτός των τουρκικών αρμάτων σοβαρά πλήγματα από κάθε είδους αντιαρματικού συστήματος έχουν δεχθεί και τεθωρακισμένα οχήματα όπως το εικονιζόμενο ACV-15
Νέες ενισχύσεις στέλνει ο τουρκικός Στρατός στη βόρεια Συρία. Οι αντάρτες του «μετριοπαθούς» FSA είναι σχεδόν εξαφανισμένοι από την αλ-Μπαμπ. Όλες οι φωτογραφίες δείχνουν όλο και περισσότερους Τούρκους στρατιώτες.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE ΔΩ" 
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.