Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΜΣΕΝ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – Πως χαρακτήρισαν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη το άρθρο του Τόμσεν«Δεν έχει το θάρρος της γνώμης του», είναι το σχόλιο κορυφαίων μελών του οικονομικού επιτελείου για το άρθρο παρέμβαση του Πολ Τόμσεν.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν ο υπουργός Οικονομίας και
Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο αναπληρωτής υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά στο περιθώριο του 18ου Ετήσιου Capital Link Invest in Greece in Forum που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη ερωτήθηκαν και για τα όσα έγραψεο κ. Τόμσεν στο άρθρο του.Συγκεκριμένα, ο κ. Σταθάκης, ερωτώμενος για τους ισχυρισμούς Τόμσεν ότι το ΔΝΤ δεν είναι αυτό που θέλει τη λιτότητα και ότι αν η Ελλάδα συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους για πιο φιλόδοξα πρωτογενή πλεονάσματα θα πρέπει να νομοθετήσει είπε :
«Οι απαντήσεις είναι δεδομένες. 
Η Ελλάδα έχει συμφωνήσει ένα πλαίσιο με τους Ευρωπαίους. Συνεχίζουμε να συζητάμε. Αυτό το πλαίσιο έχει ως βάση το 2018 που έχει πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ. 
Η θέση της κυβέρνησης είναι απόλυτα σαφής. 
Δεν πρόκειται να νομοθετήσει κανένα επιπρόσθετο μέτρο. 
Άρα από εκεί και πέρα είναι θέμα του νέο κύκλου των συζητήσεων και διαπραγματεύσεων προκειμένου να υπάρξει ένα πλαίσιο».

Ο κ. Παπαδημητρίου, από την πλευρά του, σχολιάζοντας τα επιχειρήματα Τόμσεν ότι ο προϋπολογισμός είναι αναπτυξιακό εμπόδιο, γιατί δεν αντιμετωπίζει δύο βασικά προβλήματα, που είναι οι φοροαπαλλαγές και οι γενναιόδωρες συντάξεις, είπε: 
«Προφανώς και δεν συμφωνούμε σε αυτά που λέει ο κ. Τόμσεν.
 O κ. Τόμσεν και το ΔΝΤ έχουν πει πάρα πολλά. 
Το μόνο πρόβλημα που έχουν κατά την δική μου άποψη είναι ότι το ΔΝΤ δεν έχει το θάρρος της γνώμης του.
 Όταν λέει ότι χρειαζόμαστε 1,5% πλεόνασμα κι όχι 3,5% % δεν επιμένει σ ΄αυτό. Αλλάζει γνώμη. Οπότε γιατί να πάρω σοβαρά αυτό που λέει ο κ. Τόμσεν ότι οι συντάξεις είναι γενναιόδωρες».

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE ΔΩ"

.
crashonline.gr

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.