Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016

Ν. Αναστασιάδης: «Αν η Τουρκία εμμείνει σε θέσεις που θα ζητούν έλεγχο της νέας κατάστασης, τότε δεν υπάρχει προοπτική για λύση»O Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, διαμήνυσε πριν από λίγο πως, αν η τουρκική πλευρά εμμείνει σε θέσεις που θα ζητούν έλεγχο της νέας κατάστασης πραγμάτων, της μετεξέλιξης της Κυπριακής Δημοκρατίας, τότε
δεν υπάρχει η προοπτική που όλοι προσδοκούν για το Κυπριακό. 

Μιλώντας σε Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, στο Προεδρικό Μέγαρο, σημείωσε πως, αν η τουρκική πλευρά κατανοήσει το πώς λειτουργεί η ΕΕ και τα σύγχρονα κράτη, και όχι οι φοβίες του παρελθόντος, τότε η Γενεύη μπορεί να αποδώσει. Πρόσθεσε επίσης ότι το Κυπριακό «είναι θέμα διαθέσεων και όχι ευχών». 
 Αν η άλλη πλευρά, είπε ο κ. Αναστασιάδης, δείξει τη διάθεση που θα πρέπει προκειμένου να πετύχουμε λύση τότε να είστε βέβαιοι ότι θα πιάσουν και οι ευχές. Αν η άλλη πλευρά συνεχίσει να πολιτεύεται κατά τρόπο που περιφρονεί ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων, θα είμαστε σε δύσκολη θέση να πούμε ότι μπορεί να φτάσουμε σε λύση. 
Ο Κύπριος πρόεδρος επεσήμανε πως «εμείς ποτέ δεν επιδιώξαμε να έχουμε μια λύση που να δημιουργεί νικητές ή να αφήνει ηττημένους. 
Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι, όπως η τουρκοκυπριακή πλευρά θέτει κάποια θέματα που θεωρούνται κάποιες γραμμές, κατά τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι και η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει ανησυχίες που πρέπει να ικανοποιηθούν».

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE ΔΩ" 

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.