Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΟΡΟΣ – Μόνο έτσι λέει θα συμβιβαστεί η κυβέρνηση – Ποιους δεν θέλει ο Τσίπρας στα πόδια του!
Διατεθειμένη να βρεθεί το σημείο εκείνο συμβιβασμού που θα αφήνει όλους εν μέρει ικανοποιημένους είναι η ελληνική κυβέρνηση, επιδιώκontaw την επίτευξη της συμφωνίας το
συντομότερο δυνατόν.

Όμως έναν όρο θέτει ο Τσίπρας ως απαράβατο… 
Nα μην περιλαμβάνει η συμφωνία τη νομοθέτηση μέτρων που ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Καταστροφή το ΔΝΤ
Ήταν, ίσως, η πιο εμφατική φράση από όσα έλεγε κυβερνητικός αξιωματούχος στους δημοσιογράφους, από το Βερολίνο (σήμερα το μεσημέρι ολοκληρώνεται η διήμερη παρουσία, εδώ, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με ομιλία στο Συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς).

Όπως έλεγε ο εν λόγω αξιωματούχος, τα μέτρα που αξιώνει το Ταμείο είναι «πολιτικά αδιανόητα, κοινωνικά καταστροφικά και οικονομικά παράλογα». 
Για να προσθέσει η ίδια πηγή, «από εκεί και πέρα συζητάμε το συμβιβασμό».
 Συνεπώς, θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλες τις πλευρές ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο θέμα αυτό, όσες πιέσεις και αν της ασκηθούν.

Πολλές φορές στο παρελθόν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει εξάρει την υπευθυνότητα που έχει επιδείξει η καγκελάριος Μέρκελ σε ευρωπαϊκά ζητήματα, η ελληνική κυβέρνηση έχει βάσιμους λόγους να πιστεύει ότι και τη φορά αυτή, το Βερολίνο θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα επιτρέψει το μπλοκάρισμα της διαδικασίας όσον αφορά στην αξιολόγηση.

Με την Ευρώπη να διανύει μια γενικότερη φάση αποσταθεροποίησης σε μια χρονιά εκλογών, η γερμανική κυβέρνηση δεν επιθυμεί την αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης, κατά τρόπο τεχνητό μάλιστα, εκτιμούν πηγές της ελληνικής κυβέρνησης.

crashonline.gr

 ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE ΔΩ" 


Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.