Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Σε ποια νησιά δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ και ποια προιόντα θα παραμείνουν «φθηνά»!Κοινωνικό «πακέτο» για τους χαμηλοσυνταξιούχους και αναστολή ΦΠΑ στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας το
βράδυ της Πέμπτης.
Όλα τα νησιά θα είχαν ενταχθεί στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, κάτι που σημαίνει ότι οι συντελεστές από 17%, 9% και 4% θα αυξάνονταν σε 24%, 13% και 6%.

 

Μετά την αναπροσαρμογή των συντελεστών στα νησιά Θήρα, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Ρόδο, Σκιάθο (πρώτο κύμα 1-10-2015), Σύρο, Θάσο, Ανδρο, Τήνο, Κάρπαθο, Μήλο, Σκύρο, Αλόννησο, Κέα, Αντίπαρο και Σίφνο (δεύτερο κύμα 1-6-2016) πρόκειται να αυξηθούν οι συντελεστές και στα υπόλοιπα νησιά της Ελλάδας.

 Δηλαδή στα νησιά της λεγόμενης «άγονης γραμμής» καθώς και στη Λέσβο, στη Χίο, στη Σάμο και στην Κω, τα οποία έχουν πληγεί λόγω των μεταναστευτικών ροών.

Αν εφαρμόζονταν οι αλλαγές που έχουν ψηφιστεί από το 2015 ο βασικός συντελεστής ΦΠΑ από 17% θα αυξάνονταν στο 24%.

Αυτό σημαίνει ότι θα επιβαρύνονταν σημαντικά ακίνητα, αυτοκίνητα, καύσιμα, τσιγάρα, ποτά, ροφήματα, λογαριασμοί σταθερών και κινητών τηλεφώνων, είδη οικιακού εξοπλισμού, συσκευασμένα και μεταποιημένα είδη διατροφής, είδη σερβιριζόμενα σε καταστήματα μαζικής εστίασης, εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς, κόμιστρα ταξί, και πλήθος άλλων προϊόντων και υπηρεσιών στα οποία σήμερα επιβάλλεται συντελεστής 17%.

Ο μειωμένος συντελεστής που εφαρμόζεται για αγαθά και υπηρεσίες έπρεπε από τον Ιανουάριο του 2017 να αυξηθεί από 9% σε 13% .
 Έτσι θα επιβαρύνονταν η ΔΕΗ, το νερό, τα νωπά κρέατα, τα ψάρια, το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα φυτά (αληθινά), τα λαχανικά και φρούτα βρώσιμα, τα δημητριακά, άμυλα και προϊόντα αλευροποιίας  κλπ

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE ΔΩ"

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.