Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

«ΣΕΙΣΜΟΣ»! Έκρηξη μετεωρίτη ταρακούνησε την Ισπανία (Βίντεο)Τη στιγμή που ένας μετεωρίτης έπεσε στη γη με σχεδόν 45.000 μίλια/ώρα κατέγραψαν σε βίντεο κάτοικοι σε πόλη της Ισπανίας που έγινα μάρτυρες στο φαινόμενο.
Μια φλεγόμενη βολίδα «εισέβαλε» εντυπωσιακά στη
Νότιο Ισπανία περίπου στις 22:25 το βράδυ της Κυριακής δημιουργώντας μια τεράστια γραμμή φωτός και μια δυνατή λάμψη στον ουρανό, που περιγράφηκε από τους τουρίστες και τους κατοίκους στης πόλης Costa Del Sol, σαν «σεισμός».Βίντεο δείχνει το αντικείμενο που εισήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης και κάηκε πριν πέσει στο έδαφος, προκαλώντας μια έντονη λάμψη που φώτισε τον νυχτερινό ουρανό.
Αστρονομικά παρατηρητήρια στην Αλμερία, Τολέδο, Γρανάδα και Σεβίλλη ανέφεραν ότι είδαν την λάμψη.

Το φαινόμενο συνέβη καθώς η Γη περνά αυτές τις μέρες μέσα από τα σωματίδια που έχει αφήσει ο αστεροειδής «3200 Φαέθων» ο οποίος δημιουργεί την βροχή αστέρων γνωστή ως Διδυμίδες, η οποία λαμβάνει χώρα το Δεκέμβριο κάθε έτους.


Η ιστοσελίδα meteoroides.net έγραψε: «Πολυάριθμοι μάρτυρες ισχυρίζονται ότι άκουσαν μια έκρηξη που σχετίζεται με τη βολίδα, καθώς επίσης ότι αισθάνθηκαν μια δόνηση παρόμοια με μικρό σεισμό».Τέτοιοι είδους μετεωρίτες είναι μικρές πέτρες που πέφτουν καθημερινώς στην Γη και καίγονται καθώς εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα δημιουργώντας εντυπωσιακές φωτεινές ραβδώσεις. 
Τα περισσότερα εισερχόμενα αντικείμενα κυμαίνονται σε μέγεθος κόκκου άμμου ως μερικά μέτρα, τα οποία βεβαίως είναι και τα πιο εντυπωσιακά κατά την είσοδο τους στην ατμόσφαιρα.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE ΔΩ"


crashonline.gr

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.