Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

ΕΞΑΓΟΥΜΕ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ !Γράφει : Κωσταντινιά Ντέμου

Πάθος όλοι τους για δημοκρατία, αξιοπιστία , αξιοπρέπεια, ήθος, ύφος ,μεγαλοσύνη, Όλοι οι παρακάτω έχουν ευθύνη απέναντι στους πολίτες και την
ταύτιση των «λόγων και έργων τους «;;;

ΜΕ ΠΟΙΟΝ απ’ όλους αυτούς;

-Με τον Αλέξη Τσίπρα?

-Με τον Αντώνη Σαμαρά?

-Με τον Γιώργο Παπανδρέου?

-Με την Ντόρα Μπακογιάννη?


-Με τον Κουμουτσάκο?

-Τον Κώστα Καραμανλή?

-Με την Φώφη Γεννηματά?

-Τον Πάνο Καμμένο?

-Τον Ευάγγελο Βενιζέλο?

-Τον Κυριάκο Μητσοτάκη?

-Τον Μιχαλολιακο?

-Τον Προκόπη Παυλόπουλο?

-Τον Σταύρο Θεοδωράκη?

-Τον Λεβέντη?

Η πολιτική, ως αρχαιοελληνικό εφεύρημα, αποτελεί την κορυφαία ανακάλυψη του ανθρώπινου νου στην διαδικασία διαχείρισις της πολιτικής σκακιέρας .

Είναι εξέχουσα κοινωνική λειτουργία που εμπνεύστηκαν οι πρόγονοι μας, στα πλαίσια της μόνιμης αναζήτησης τους για το αληθές, για το κεκτημένο , διαπιστώνοντας πρώτοι, ότι ο ανθρώπινος πολιτικός βίος για να αληθεύει, οφείλει να έχει τη λογική και την αρμονία- λαού και Κυβέρνησις- .

Στην τέχνη όμως, που αποτελεί μία από τις πρώτες δραστηριότητες του ανθρώπου από την εμφάνισή του στη γη, οι Αρχαίοι Ελληνες τα έδωσαν κυριολεκτικά όλα.

Μαζί με την πολιτική αγωγή , είχαν και παιδεία, η μουσική, η γλυπτική – αγγειοπλαστική, η ρητορική, το θέατρο, η αρχιτεκτονική, η ζωγραφική, η όπερα, αυτά όλα ήταν οι κρυμμένοι λόγοι της φυσικής αρμονίας που ανακαλύφθηκαν και δεν υπάρχει τομέας στον οποίο να μη μεγαλούργησαν οι αρχαίοι Έλληνες.

Η πολιτική ως εκ τούτου, ως κυρίαρχος λόγος για την Ανεξαρτησία , την Δημοκρατία ,Ελευθερία ,την Ισονομία , {Α.Δ.Ε.Ι.} δεν είχε περιεχόμενο μόνο απλής διαχείρισης των κοινωνικών αντιθέσεων και δομών , αλλά είχε έμπνευση με βαθύτερο οντολογικό νόημα, νόημα ύπαρξης, δεν ήταν απλώς ένα ακόμα εξισοροποιητικό εργαλείο, αλλά στήριζε το μέγα οικοδόμημα της αλήθειας του ανθρώπινου πολιτικού βίου.

Τι σχέση έχουν οι παραπάνω Πατριδοκάπηλοι με όλα αυτά; Κι’ όμως έχουν και μάλιστα πολύ μεγάλη σχέση, διότι όλη τους η ζωή, είναι να εισάγουν μόνον ιδέες και νοήματα πρωτόγνωρα, ριζοσπαστικά, αντισυμβατικά, καινοτόμα, μεταρρυθμιστικά στην κατεύθυνση να έχει αξία και νόημα η ζωή των ανθρώπων, αλλά, δεν τα υλοποιούν ποτέ, και παραμένουν μόνο σε θεωρίες . Λόγια..Λόγια τρανά !

Δήθεν είναι αφιερωμένοι και ταγμένοι πολιτικά στην «κατ’αλήθειαν» πραγματοποίηση της ζωής, με Ιδέες και νοήματα που δεν καθηλώνουν, δεν καλλιεργούν την στασιμότητα και την αδράνεια, αλλά στοχεύουν στην υπέρβαση, σε μια κοινωνία ελεύθερη από το φόβο παντός είδους, φυλής, θρησκείας, προτιμήσεων, μια κοινωνία διαφορετική, ανεκτική, δίκαιη, παραγωγική.

Λόγια μεγάλα και έργα μηδέν .

Από την άλλη όψη του νομίσματος έχουμε :

Μια κοινωνία με πολίτες που σέβονται βαθιά και απεριόριστα τον πολίτη και δημιουργεί το πλαίσιο πραγματοποίησης της ζωής με τρόπο που ζητούν επίμονα , να κυριαρχούν οι αξίες της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της ισότητας, της ισονομίας, της ευνομίας και της αξιοκρατίας.

-Είναι γνωστές οι προτάσεις του πολίτη για την πράσινη ανάπτυξη, δηλαδή την βιώσιμη αξιοποίηση της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας για ήπιες εναλλακτικές μορφές ενέργειας, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας και των φυσικών της πόρων. Αυτό δηλ.το γνωρίζουν οι πολίτες ,άλλα όχι αυτοί .

-Είναι γνωστός ο αγώνας του λαού, για κατάργηση των πελατειακών σχέσεων, το πελατειακό πάρτι σε βάρος της χώρας, σε βάρος όλων των Ελλήνων, ως βασικής αιτίας της ελληνικής κακοδαιμονίας, κι’ όμως το ευαρεστείται κάποιος πολίτης αυτής της χώρας , όταν συμβαίνει στον ίδιο, προφανώς για ίδιον όφελος . Εδώ βεβαιως αλλάζουν τα πράγματα το βόλεμα αφορά μόνο αυτόν .

Γνωρίζει επίσης ο λαός , ο,τι γίνετε -εδώ και δεκαετίες- ένα πάρτι με τερατώδη ελλείμματα, αισχρά μαγειρέματα, ρουσφετολογικά προνόμια για τους ισχυρούς και ημέτερους, ένα έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας και των παιδιών της, που την εμπόδισε να ανθίσει μια παραγωγική Ελλάδα και που στο τέλος -τέλος απόρια αυτών , εξήγαγε τα ίδια τα παιδιά της στο εξωτερικό .

-Είναι γνωστές οι θέσεις του Ελληνα πολίτη ,για κοινωνική δικαιοσύνη, κράτος δικαίου, πολιτικές και θεσμούς που υπηρετούν τον άνθρωπο, είτε μιλάμε για το ρόλο των αγορών, είτε του κράτους, είτε των νέων τεχνολογιών, με επίκεντρο τον άνθρωπο, είναι προτεραιότητες ξεκάθαρες για την αξιοπρεπή διαβίωσή του .

Δηλαδή, δημόσιο για τον πολίτη, η φορολογική δικαιοσύνη, η υγιή παραγωγή νέου πλούτου και δίκαιη αναδιανομή του, βιώσιμο σύστημα συντάξεων , μισθών και σύστημα πρόνοιας, παιδεία της προκοπής, ανοιχτή στην ελεύθερη σκέψη, την έρευνα, την καινοτομία, και πάνω από όλα, την σύγχρονη λειτουργική, διάφανη, συμμετοχική , Λαϊκή Ετοιμηγορια και Άμεση Δημοκρατία!

Κανείς άλλος ποτέ δεν έχει υπερασπιστεί το δικαιωμα αξιοπρεπούς ζωής εκτός από τον σοφό λαό . Από το υπάρχον πολιτικό προσωπικό της χώρας, δεν έχει προτείνει πράγματα, κανείς πολιτικάντης , δεν έχει πει κάτι συγκεκριμένο για όλα αυτά που μας συμβαίνουν σήμερα, κανένας καρεκλοκένταυρος δεν δοκίμασε ποτέ να κάνει πράξεις όλα τα παραπάνω σε κυβερνητικό επίπεδο ,όποιοι και αν ηταν στο τιμόνι της Ελλαδος εδώ και δεκαετίες .

Όλοι μηδενός εξαιρουμένου και στο όνομα της εξουσίας αυτοπροτείνονται ως καλύτεροι πολιτικοί διαχειριστές και όχι ως υλοποιητές -επαναστάτες του αυτονοήτου που έχει ανάγκη ο τόπος μας τώρα, όσο ποτέ άλλοτε .

Ομπρός λοιπόν Ελληνες βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα … Ομπρός βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από όλον τον Κόσμο !!

Ευχαριστώ τον αναγνώστη .

Με εκτίμηση
Κωσταντινιά Ντέμου «Μακεδόνισσα» ₪₪₪₪₪₪₪₪

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE ΔΩ"

triklopodia.gr

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.