Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

Θά ἔχουμε πολέμους σέ εὐρωπαϊκά ἐδάφη;
Ἡ παράδοσις τόσων πολεμικῶν ἁρμάτων (1600) σὲ ἔδαφος τῆς Ὁλλανδίας, ὅταν μάλιστα ὅλη ἡ Ἡνωμένη Εὐρώπη παραμένει μέλος τοῦ ΝΑΤΟ καὶ ἐχθρὸς τῆς Ῥωσσίας, γεννᾶ ἐρωτήματα σοβαρά.
Οι ΗΠΑ μετέφεραν 1600 άρματα μάχης στην
Ολλανδία

«Οι ΗΠΑ παρέδωσαν 1600 τανκς  στην Ολλανδία», γράφει το δημοσίευμα, ενώ η φωτογραφία διευκρινίζει ότι πρόκειται για τύπoυ Abrams
Δεκέμβριος 19, 2016. 19:35

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέδωσαν 1.600 άρματα μάχης στις ολλανδικές αρχές προκειμένου να αποθηκευθούν, στο πλαίσιο της ενισχύσεως του ευρωπαϊκού συστήματος άμυνας και του εξοπλισμού των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, λόγω της«αυξανομένης ρωσσικής επιθετικότητας», όπως σημειώνει η βρεταννική εφημερίδα «The Independent».

Ο στρατιωτικός αξιωματούχος, Μπεν Χότζες, δήλωσε ότι αποτελούν ένα προληπτικό μέτρο κατά της ρωσσικής απειλής.

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ, το Δεκέμβριο, ψήφισε νόμο για την Άμυνα, προκειμένου να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή αμυντική δυναμική με 3,4 δις δολάρια και στο πλαίσιο αυτό οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να ανοίξουν νέες ή να χρησιμοποιήσουν αυτές που υπάρχουν για αποθήκευση όπλων στην Ολλανδία, την Πολωνία, το Βέλγιο και σε δύο πόλεις της Γερμανίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο «Tanjug» που επικαλείται το βρεταννικό δημοσίευμα, η νέα διακυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι θα βελτιώσει τις σχέσεις της με την Ρωσσία, αλλά δεν υπάρχει σχετική αναφορά για αλλαγή του σχεδίου μεταφοράς όπλων στην Ευρώπη.

Αμερικανοί και Ολλανδοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι οι αποθήκες με τον πολεμικό εξοπλισμό δεν βρίσκονται στα σύνορα του ΝΑΤΟ με την Ρωσσία, διότι αυτό θα ήταν αντίθετο με την συμφωνία που είχε γίνει με την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Βαλκανικὸ Περισκόπιον

Ἡ μεταφορὰ τόσων πολλῶν ἁρμάτων, σὲ εὐρωπαϊκὰ ἐδάφη, ποὺ θὰ χρησιμοποιηθοῦν ὡς ἀποθῆκες πολεμικοῦ ὑλικοῦ, συνιστᾶ, ἐπισήμως, προειδοποίησιν γιὰ πολεμικὲς ἐπιχειρήσεις ποὺ ἔπονται, ἐπὶ τῶν εὐρωπαϊκῶν ἐδαφῶν.
Τὸ γιατὶ μᾶς τὸ πηγαίνουν …μαλακά-μαλακά, εἶναι ἄλλη ἱστορία.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE ΔΩ" 

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.