Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016

ΤΡΙΒΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ Ο ΠΟΥΤΙΝ! Ποια παγκόσμια εξέλιξη τον ευνοείΜε αγωνία περιμένει το Κρεμλίνο να μάθει το όνομα του διαδόχου του Τζον Κέρι στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ με τις μέχρι τώρα διαρροές να ικανοποιούν πλήρως τον
Βλαντιμίρ Πούτιν και το περιβάλλον του.  
Εξ ου και τα λόγια που έσταζαν μέλι για τον Ρεξ Τίλερσον, τον ρωσόφιλο διευθύνοντα σύμβουλο της Exxon Mobil που πληροφορίες θέλουν να είναι φαβορί για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ.  
«Ασκεί τα καθήκοντά του κατά εξόχως επαγγελματικό τρόπο» αναφέρει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Ο διορισμός του Ρεξ Τίλερσον, διευθύνοντος συμβούλου της Exxon Mobil, ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ο οποίος δεν έχει επιβεβαιωθεί αν και ο Τραμπ άφησε υπονοούμενα σε πρόσφατη συνέντευξή του,  θα προσθέσει στον κύκλο των μελών της κυβέρνησης Τραμπ ένα ακόμη πρόσωπο που έχει οικοδομήσει πολύ στενές σχέσεις με τη Μόσχα.«Στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του ως επικεφαλής μίας από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες, είχε επαφές με τους εκπροσώπους μας» είπε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. «Ασκεί τα καθήκοντά του κατά εξόχως επαγγελματικό τρόπο», διαβεβαίωσε.

Στην ερώτηση πόσο κοντά στον Πούτιν βρίσκεται ο Τίλερσον, ο Πεσκόφ απάντησε: «Είχαν συναντήσεις εργασίας. Είναι αλήθεια, ο πρόεδρος έχει συναντηθεί πολλές φορές με τον κ. Τίλερσον».

Για την περίπτωση ευνοϊκής μεταχείρισης της Ρωσίας, ο Ντμίτρι Πεσκόφ προσπάθησε να είναι καθησυχαστικός: «Όσο για τις εκτιμήσεις σχετικά με το αν θα μεταχειρισθεί καλά ή κακά την Ρωσική Ομοσπονδία, υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο να είσαι υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής εταιρείας, αν και μεγάλης…
 Οι όποιες συμπάθειες περνούν σε δεύτερη μοίρα και αυτό που μένει είναι η επιθυμία να εκφρασθεί μία εποικοδομητική στάση και επαγγελματισμός.
 Άρα ελπίζουμε ότι αυτό ακριβώς θα συμβεί», είπε ο Πεσκόφ.

Ως διευθύνων σύμβουλος της Exxon Mobil, ο Ρεξ Τίλερσον είχε εργασθεί επί μεγάλων ενεργειακών προγραμμάτων στη Ρωσία και έχει οικοδομήσει στενές σχέσεις με τον Ιγκόρ Σετσίν, τον συνάδελφό του στον ρωσικό πετρελαϊκό κολοσσό Rosneft, ακόμη έναν στενό συνεργάτη του Πούτιν.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE ΔΩ"

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.