Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ CIA – O δάχτυλος της Ρωσίας, οι αμερικανικές εκλογές και ο … ΤραμπΤο συμπέρασμα της CIA ότι η Ρωσία παρενέβη στις αμερικανικές εκλογές προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη, ενόψει της εκλογικής διαδικασίας σε
αρκετές χώρες.

Η απόρρητη έρευνα της CIA δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμη, αλλά η Washington Post αποκάλυψε το συμπέρασμά της, ότι η Μόσχα παρενέβη προκειμένου να κερδίσει ο Ντόναλντ Τραμπ την «κούρσα» για τον Λευκό Οίκο. 


Ήδη, πριν γίνει γνωστό αυτό, ο Μπαράκ Ομπάμα διέταξε πλήρη επανεξέταση του βαθμού στον οποίο μπορεί να υπήρξε ρωσική παρέμβαση.
 Υπενθυμίζεται ότι ήδη, πριν από τις εκλογές, η αμερικανική κυβέρνηση είχε κατηγορήσει τη Ρωσία ότι επιχειρεί να παρέμβει στις αμερικανικές εκλογές, μέσω κυβερνοεπιθέσεων σε βάρος του κόμματος των Δημοκρατικών.

Όμως, πριν από τις αποκαλύψεις της CIA, ο επικεφαλής της MI6 είχε κάνει παρόμοια σχόλια, σε μία σπάνια δημόσια τοποθέτηση. Στις δηλώσεις του, που θεωρήθηκε ότι είχαν ως «παραλήπτη» τη Ρωσία, όπως σημειώνει ο Guardian, ο Αλεξ Γιάνγκερ ανέφερε ότι η Βρετανία και άλλες ευρωπαϊκές δημοκρατίες αντιμετωπίζουν «θεμελιώδη απειλή», από εχθρικές χώρες που απεργάζονται κυβερνοεπιθέσεις, προπαγάνδα και «ανατροπή της δημοκρατικής διαδικασίας».

Ο Guardian σχολιάζει ότι είναι πιθανό η MI6 να γνώριζε ήδη το πόρισμα της CIA για τον ρόλο της Μόσχας στην εκλογή του Τραμπ. 
Οπότε, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, υπάρχουν εκτιμήσεις ότι ο Γιάνγκερ βάσιζε τις δηλώσεις του, εν μέρει, στις υποψίες για ρωσική εμπλοκή στην καμπάνια πριν από το δημοψήφισμα της Βρετανίας για την έξοδο από την ΕΕ. «Η κυβέρνηση του Πούτιν θεωρείται ότι ήταν υπέρ του Brexit, ως μέσο που θα βοηθήσει τον μακροπρόθεσμο στρατηγικό στόχο του για την αποδυνάμωση και τη διαίρεση της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ.
Κάθε απόδειξη άμεσης ή έμμεσης παρέμβασης στην εκστρατεία για το βρετανικό δημοψήφισμα θα ήταν »εκρηκτική» πολιτικά», αναφέρει ακόμη το δημοψήφισμα.
 Η ανησυχία όμως εντάθηκε τώρα και για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, με το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν να έχει αναζητήσει ρωσική εκλογική χρηματοδότηση, αλλά και στη Γερμανία, όπου η Ανγκελα Μέρκελ- αντίπαλος του Πούτιν εδώ και καιρό- είναι αντιμέτωπη με μάχη με ακροδεξιά κόμματα στις εκλογές, καταλήγει ο Guardian.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE ΔΩ"

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.