Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Καλές οι νίκες, καλύτερα τα λεφτά – Τα έσοδα για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στο Europa LeagueΟλυμπιακός και ΠΑΟΚ βρίσκονται στην επόμενη φάση του Europa League ενώ ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε και αποκλείστηκε έχοντας μόλις ένα
βαθμό.
Πέρα από το προφανές, την πρόκριση δηλαδή, η οποία δημιουργεί μια αυτοπεποίθηση και δημιουργεί ένα στάτους για τις ελληνικές ομάδες, υπάρχει και το οικονομικό όφελος.


Ο ΠΑΟΚ ήταν ο περισσότερο κερδισμένος από τους τρεις. 
Οι ελληνικοί σύλλογοι εισέπραξαν το ποσό των 2,6 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στην είσοδο των ομάδων στους ομίλους ενώ αναμένεται και το market pool, το σταθερό ποσό δηλαδή της UEFA, το οποίο μοιράζεται ξεχωριστά από την διοργάνωση στις ομάδες που συμμετέχουν στους ομίλους της.

Η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς έφερε στα ταμεία του συλλόγου, συνολικά 5 εκατ. ευρώ αφού κατάφερε να μαζέψει 1,2 εκατ. από τη συγκομιδή των βαθμών της στους ομίλους, 300.000 ευρώ μπόνους για τη 2η θέση, 500.000 ευρώ για τη συμμετοχή στη φάση των «32» ενώ πήρε και 420.000 ευρώ από την παρουσία της στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Ολυμπιακός με τους 8 βαθμούς στον όμιλο εισέπραξε συνολικά 4,35 εκατ. ευρώ ενώ ο Παναθηναϊκός με τον μόλις ένα βαθμό και φυσικά τον αποκλεισμό από την επόμενη φάση, περιορίστηκε στα 2,7 εκατ. ευρώ.

Φυσικά, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν τα έσοδά τους. 
Η πρόκριση στη φάση των «16» της διοργάνωσης πριμοδοτείται με 750.000 ευρώ ενώ η παρουσία στα προημιτελικά με 1 εκατ. ευρώ επιπλέον.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE ΔΩ"


Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.