Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ – ΣΟΚ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ! Ποιος προηγείται στην κούρσα των προεδρικών εκλογών


Με τη Γαλλία να είναι σε προεκλογική τροχιά ενόψει των προεδρικών εκλογών της άνοιξης ενδιαφέρον παρουσιάζει δημοσκόπηση που βλέπει το φως της
δημοσιότητας και αλλάζει τα δεδομένα.

Η Μαρίν Λεπέν ηγέτης του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου προηγείται στον πρώτο γύρο των εκλογών με 26,5 έναντι 25% του Φρανσουά Φιγιόν του πρώην πρωθυπουργού και υποψήφιου της δεξιάς. 
Ωστόσο με δεδομένο ότι στο δεύτερο γύρο περνούν δύο υποψήφιοι η Λεπέν αναμένεται να χάσει στο δεύτερο γύρο καθώς οι ψηφοφόροι  των Σοσιαλιστών αναμένεται να επιλέξουν το μικρότερο από τα δύο κακά.

Υπενθυμίζεται ότι το 2002 ο πατέρας της Ζαν Μαρί, ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο αποκλείοντας το Λιονέλ Ζοσπέν αλλά έχασε από τον Ζακ Σιράκ.

Οι Σοσιαλιστές θα επιλέξουν τον υποψήφιό τους αργότερα μέσα στο μήνα ο οποίος αναμένεται να είναι ο Μανουέλ Βαλς, ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος είναι εξίσου αντιδημοφιλής με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. 
Την ίδια στιγμή ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Γαλλία Εμμανουέλ Μακρόν που κατεβαίνει ως ανεξάρτητος λαμβάνει 17%  των ψήφων.

Η τελευταία δημοσκόπηση από την  Ifop Fiducial για το  Paris Match, ο Φιγιόν θα κέρδιζε τη Λεπέν με 64% έναντι 36% στο δεύτερο γύρο.  
Ωστόσο αν ο Μακρόν περνούσε στο δεύτερο γύρο θα κέρδιζε τον Φιγιόν με 52% έναν 48%.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.