Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Ι.Μάζης: «Ο Ερντογάν στοχεύει στο φυσικό αέριο της κυπριακής ΑΟΖ» (βίντεο)Για μια ακόμη φορά ο καθηγητής γεωπολιτικής Ιωάννης Μάζης με ξεκάθαρο λόγο εξήγησε τους τουρκικούς σχεδιασμούς για την κυπριακή ΑΟΖ, που περνάνε μέσα από την υποτιθέμενη λύση του μη-κράτους στην
Κύπρο.
Μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Μάζης είπε:Η Τουρκία πήγε στην Γενεύη γιατί εποφθαλμιά το κοιτάσματα της Κυπριακής ΑΟΖ, ο Ερντογάν μέσω ενός εξαμβλωματικού (κρατικού) υβριδίου θα μπορεί να προβάλει τουρκική ισχύ εντός της ΕΕ και τόνισε ότι ο Ισραηλινός Υπουργός Yuval Steinitz είπε ότι ο EastMED, δηλαδή ο υποθαλάσσιος αγωγός, είναι ο πιο στρατηγικός αγωγός για το Ισραήλ ανεξάρτητα λύσης του Κυπριακού.
Να σημειωθεί εδώ ότι τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων έχουν εντοπιστεί στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, πράγμα που σημαίνει ότι η Τουρκία μπορεί να βάλει χέρι στα κοιτάσματα μόνο μέσω του κυπριακού κρατικού υβριδίου που σχεδίασε παρέα με τη Νούλαντ και όχι όπως είναι η Κύπρος σήμερα.
Ο καθηγητής Μάζης πρόσθεσε ότι το οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ το έχει κλείσει η EXXON MOBIL, της οποίας «αφεντικό» ήταν μέχρι πριν λίγες ημέρες ο επόμενος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που και η νέα αμερικανική κυβέρνηση ακούγεται ότι επιθυμεί τον υποθαλάσσιο αγωγό EastMED.
Να υπογραμμίσουμε ότι ο αγωγός EastMED θα μεταφέρει τα κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου στην Ευρώπη υποθαλάσσια, μέσω Ελλάδας. Ο άλλος «δρόμος» είναι να δημιουργηθεί ένας αγωγός που θα μεταφέρει τα ίδια κοιτάσματα μέσω Τουρκίας.
Η Ελλάδα δεν έχει κανένα συμφέρον να αναβαθμίσει περισσότερο την Τουρκία ως ενεργειακό κόμβο, μια Τουρκία που θα μεταφέρει και το ελληνικό φυσικό αέριο μέσα από το έδαφός της και όποτε θέλει θα μπορεί να κλείνει την κάνουλα του ελληνικού φυσικού αερίου στην Ελλάδα. Δεν θέλει και πολύ μυαλό…

Δείτε το βίντεο:ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.