Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017

Ρ.Τ.Ερντογάν σε Α.Τσίπρα: «Θα έρθω στη Γενεύη μόνο εάν…» - Τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών
«Θα έρθω στη Γενεύη μόνο εάν σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις»  φέρεται  να διαμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν στον
Έλληνα πρωθυπουργό  Α.Τσίπρα με το οποίο είχε τηλεφωνηκή επικοινωνία σήμερα αργά το απόγευμα.

Πιο συγκεκριμένα Τούρκος πρόεδρος μιλώντας τηλεφωνικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό για 45 λεπτά φέρεται να είπε πως είναι διατεθειμένος  να έρθει στη Γενεύη εάν και μόνο  σημειωθεί «πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται  σε εξέλιξη μεταξύ της κυπριακής Δημοκρατίας και των τουρκοκυπρίων.

Βέβαια ο Ερντογάν μιλώντας για «πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις εννοεί πως θα περάσουν οι θέσεις της Τουρκίας στο εδαφικό, τις εγγυήσεις  και τα στρατεύματα κατοχής, οριοθετώντας με αυτόν τον τρόπο το τουρκικό περίγραμμα των θέσεων και φυσικά προαναγγέλλοντας το ναυάγιο των συζητήσεων.
Φυσικά και όπως έγινε γνωστό και οι δύο άνδρες συμφώνησαν πως πρέπει να «καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα στη διάσκεψή» και να βρίσκονται σε σταθερή επαφή το επόμενο τριήμερο, αλλά αυτό φυσικά έχει μόνο φιλολογική αξία έχει και τίποτα παραπάνω.

Η Τουρκία δεν επιθυμεί ειδικά αυτή την περίοδο καμία συμφωνία για το κυπριακό και αυτό φαίνεται από όλες τις κινήσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς.

Από το «Νίκο είναι αργά πάνω για ύπνο» του Μουστφά Ακιντζί προς τον εμβρόντητο Νίκο Αναστασιάδη στον πρώτο γύρο των συζητήσεων τον περασμένο Νοέμβριο στο Mont Pelerin της Ελβετίας με τον τελευταίο να παρακαλεί σχεδόν γονυπετής «Ρε Μουσταφά, να σκεφτούμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας»!μέχρι το «θα δω εάν έρθω στην Γενεύη» του Ερντογάν

Σύμφωνα τώρα με το Μέγαρο Μαξίμου, οι Τσίπρας και Ερντογάν, κατά την επικοινωνία τους, στάθηκαν στη σημασία που έχει η εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης επί τη βάσει των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Στο μεταξύ, οι διαβουλεύσεις στη Γενεύη συνεχίζονται, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί να ανταλλάσσουν  σήμερα το απόγευμα απόψεις για το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, προτού επανέλθουν σε θέματα διακυβέρνησης,

Πιο συγκεκριμένα στα 18:40 ξεκίνησε η απογευματινή συνάντηση του Κύπριου ΠτΔ με τον Μουσταφά Ακιντζί


Από την ε/κ πλευράς συμμετέχουν επίσης ο διαπραγματευτής, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ένας πρακτικογράφος. Η ανταλλαγή απόψεων θα ξεκινήσει με τα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων. Εάν υπάρχει χρόνος πριν από το δείπνο, η συζήτηση θα συνεχιστεί με το κεφάλαιο της διακυβέρνησης.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.