Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Ο Κώστας Πρέκας μιλάει στον «ΕΚ» - Στην πολιτική κατάσταση το πρώτο εξάμηνο θα συμβούν τραγικά πράγματα στην Ελλάδα. - Θα συμβούν γεγονότα τέτοια που θα φοβίσουν και θα συγκλονίσουν
συνέντευξη στον Γιάννη Δράκο 

Σε αυτό το φύλλο της εφημερίδας μας έχουμε την χαρά αλλά και την τιμή να σας παρουσιάσουμε μία συνέντευξη του γνωστού Πατριώτη Έλληνα ηθοποιού Κώστα Πρέκα. 
Τον κύριο Πρέκα τον συναντήσαμε στον νέο του χώρο, στο
θέατρο «ΑΥΛΑΙΑ» στον Πειραιά στην συμβολή των οδών 2ας Μεραρχίας και Κουντουριώτου 182, όπου μας μίλησε όχι μόνον για τις παραστάσεις οι οποίες έχουν ήδη ανέβει αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια.
 Κύριε Πρέκα πολλοί σας θεωρούν και δικαίως ως τον ηθοποιό-εκφραστή του επικού ελληνικού κινηματογράφου. Φυσικά δεν έχετε πρωταγωνιστήσει μόνον σε τέτοιας θεματολογίας ταινίες και έχετε ασχοληθεί και με το θέατρο. Μιλήστε μας για τις τρεις αυτές παραστάσεις που δίνετε αυτόν τον καιρό, εκ των οποίων τις δύο τις έχω παρακολουθήσει στο παρελθόν και ομολογουμένως εντυπωσιάστηκα όχι μόνον από τις ερμηνείες των συνεργατών σας αλλά και από τα νοήματα που εμπεριέχουν.Η πρώτη, η «Ληστεία» είναι ένα Δράμα με θέμα την μοναξιά των σύγχρονων ανθρώπων, στην οποία ένας ηλικιωμένος αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο, πιο ανθρώπινο, μία νέα κοπέλα η οποία ζώντας σε ορφανοτροφεία δεν έχει βρει άλλον τρόπο για να επιβιώσει εκτός από τις ληστείες.
 Η δεύτερη, 
«Ο χορός του έρωτα» είναι μία κωμωδία καταστάσεων, της οποίας η υπόθεση έχει πολύ μεγάλη σχέση με αυτά που ζούμε σήμερα. 
Η τρίτη, η παιδική, «Δαίδαλος και Ίκαρος» είναι μία θεατρική μεταφορά του αρχαίου μας μύθου. 
Φυσικά την παράσταση αυτήν μπορεί το ίδιο ευχάριστα να την παρακολουθήσουν και ενήλικες, γιατί η Ελληνική Μυθολογία είναι διαχρονική και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.


Ο Άγιος Παΐσιος ήταν μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα Για το μέλλον ποιες είναι οι σκέψεις σας, έχετε προγραμματίσει να «ανεβάσετε» και κάποιες άλλες παραστάσεις; 
Βεβαίως, η πρώτη θα είναι «Ο Άγιος γέροντας Παϊσιος ο Αγιορείτης- στιγμές από την πνευματική του ζωή» του Μιλτιάδη Βιτάλη και η αμέσως επόμενη θα είναι η «Η οργή των νεκρών» του δημοσιογράφου Βαγγέλη Παπαδόπουλου και πραγματεύεται την γενοκτονία των Ποντίων και ολόκληρη την Ιστορία του Πόντου η οποία περνά μέσα από τις σφαγές. 

Ας μιλήσουμε για την πρώτη σας επιλογή αυτήν του Γέροντα Παϊσίου, τι σας οδήγησε σε αυτήν;
Πάντα ήθελα έναν μονόλογο που θα έχει άμεση σχέση με την θρησκεία, την πολιτική και τις ανθρώπινες σχέσεις.
 Η άποψη ενός φίλου εκδότου, τον οποίον θα ευγνωμονώ, με οδήγησε στην προσωπικότητα του Αγίου Παϊσίου η οποία πληροί όλες τις ανωτέρω προϋποθέσεις. 
Θέλω να πιστεύω ότι θα ερμηνεύσω αυτόν τον ήρωα αν και πολλοί θα με ειρωνευτούν, εύχομαι όμως να μην φτάσουν οι εχθροί μου στα άκρα.

Μιλήστε μου για την δεύτερή σας επιλογή. 

Δεν θα σβήσει από την μνήμη μου αυτός ο αριθμός, οι 350.000 Πόντιοι που θυσιάστηκαν για την Ελλάδα, γιατί πίστευαν στον Ελληνισμό, γιατί πίστευαν στην Ορθοδοξία. Θέλησαν οι τραγικοί Τούρκοι να εξαφανίσουν μία ολόκληρη γενιά όταν τα γυναικόπαιδα και οι ήρωες του Πόντου έδωσαν το αίμα τους για την Τραπεζούντα και για την Ελλάδα γενικώτερα.
 Εγώ δεν θα συγχωρήσω ποτέ όλους εκείνους τους εχθρικούς Τούρκους που μισούν κάθε τι ελληνικό, για εμένα δεν υπάρχει Ελληνοτουρκική φιλία, δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει ποτέ. 
Αφορμή για την προσπάθεια που κάνω να αναβιώσω στην σκηνή την τραγική εκείνη περίοδο, είναι ο κύριος Φίλης ο οποίος δυστυχώς μίλησε για εθνοκάθαρση, ενώ η ουσία βεβαίως είναι αυτή που ξέρει όλος ο ελληνικός λαός, δηλαδή ότι κάποιοι αποφάσισαν να ξεριζώσουν καρδιές και να κόψουν λαιμούς ανθρώπων που το μόνο τους «έγκλημα» ήταν η πίστη τους στην Ελλάδα και την Ορθοδοξία. 
Το 2018-19 θα δούμε να αναβιώνει στην σκηνή η τραγική εκείνη εποχή.

 Θέλετε να μιλήσουμε για την πολιτική κατάσταση της χώρας; 
Δεν νομίζω να έχει ουσία, αλλά θα σας πω ότι το πρώτο εξάμηνο θα συμβούν τραγικά πράγματα στην Ελλάδα.

Τι πιστεύετε ότι θα συμβεί; 

Θα συμβούν γεγονότα τέτοια που θα φοβίσουν και θα συγκλονίσουν, αλλά σας βεβαιώ ότι θα ξεπεραστούν αν εμείς είμαστε δυνατοί για να τα αντιμετωπίσουμε, δεν πρέπει να φωλιάσει ο φόβος μέσα μας. 
Αυτά έχω να πω για την πολιτική σήμερα, στο μέλλον θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. 

Κύριε Πρέκα, να σας ευχαριστήσω για μία ακόμα φορά για τα όσα ενδιαφέροντα μας είπατε και να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στις παραστάσεις που ήδη έχουν «ανέβει», αλλά και στα μελλοντικά σας σχέδια.    θέατρο «ΑΥΛΑΙΑ» 2ας Μεραρχίας και Κουντουριώτου 182  Πειραιάς, τηλέφωνα επικοινωνίας: 2105151516 και 6936480889, Το πρόγραμμα των παραστάσεων είναι το εξής:  


Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ» (Παρασκευή 9:15 μ.μ.- Σάββατο 9:15 μ.μ.- Κυριακή 7:15 μ.μ.) «Η ΛΗΣΤΕΙΑ» (Τετάρτη 7:15 μ.μ.- Πέμπτη 9:15μ.μ.) Παιδική Σκηνή: «ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΚΑΙ ΙΚΑΡΟΣ» Κυριακή 11:30 π.μ.) .


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"Διαβάστε περισσότερα www.elkosmos.gr

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.