Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΛΟΥΝ ΣΑΒΒΙΔΗ: Γιατί τρέχει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού (ΒΙΝΤΕΟ)Ο ομογενής επιχειρηματίας από τη Ρωσία, μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, είναι και επίσημα πλέον τελετάρχης της παρελάσεως της 26ης Μαρτίου στη
Νέα Υόρκη.
Ο κ. Σαββίδης, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας, κατά τη διάρκεια της 7ης πανομογενειακής συγκέντρωσης που συγκλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια, ήταν από τους πρώτους που αποδέχτηκε την πρόταση αποστέλλοντας και ευχαριστήρια επιστολή.Η απόφαση για την ανάδειξη του κ. Σαββίδη ως τελετάρχη της παρελάσεως έχει προκαλέσει ικανοποίηση και ενθουσιασμό στον Σύλλογο Ποντίων «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης και κατ’ επέκταση στην Παμποντιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά και το Ιερό Ιδρυμα «Παναγία Σουμελά», διότι είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται τελετάρχης ένας Πόντιος που γεννήθηκε και μεγαλούργησε στη Ρωσία και τα τελευταία χρόνια επέστρεψε να ευεργετήσει τη γενέτειρα.
Προ ενός περίπου έτους, ο κ. Ιβάν Σαββίδης είχε επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη και βραβεύτηκε από τον Σύλλογο Ποντίων «Κομνηνοί». 
Ο πρόεδρος του Ιερού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» Δρ. Χαράλαμπος Βασιλειάδης μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιλογή του κ. Σαββίδη ως τελετάρχη και τόνισε ότι ο κ. Σαββίδης συγκινήθηκε από την επίσκεψή του στην Ποντιακή Γη στο Νέο Κόσμο και με την πρόσφατη δωρεά του κατέταξε τον εαυτό του στον μακρύ κατάλογο των δωρητών και ευεργετών του Ιερού Ιδρύματος.
Ο κ. Σαββίδης, όπως ανέφερε ο κ. Γαλάτουλας, είναι από τους πρώτους που αποδέχθηκε την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και θα είναι ένας από τους τελετάρχες της φετινής παρελάσεως.
«Καταλήξαμε στην απόφαση να επιλέξουμε τον Ιβάν Σαββίδη γιατί είναι Ελληνας ομογενής, γιατί αγωνίζεται πολλά χρόνια για το ποντιακό στοιχείο και τον Απόδημο Ελληνισμό και γιατί ως επιχειρηματίας έχει επενδύσει σοβαρά στην Ελλάδα, κάτι που δυστυχώς δεν κάνουν πολλοί Ελληνοαμερικανοί», είπε ο κ. Γαλάτουλας.
Απαντώντας σε ερώτηση του «Εθνικού Κήρυκα» σχετικά με τους υπόλοιπους τελετάρχες υπογράμμισε ότι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και ότι μόλις οι υποψήφιοι αποδεχτούν την πρόταση θα ανακοινωθούν. 
Παράλληλα, τόνισε ότι όλοι οι υποψήφιοι είναι επιτυχημένοι Ελληνες και με την προσωπική τους πορεία έχουν τιμήσει το ελληνικό όνομα.
Για τις προετοιμασίες της παρελάσεως τόνισε ότι έχουν εγκριθεί οι αιτήσεις για τις σχετικές άδειες και ότι οι προσπάθειες εστιάζονται σε δύο τομείς, στη διοργάνωση περισσότερων εκδηλώσεων τον Μάρτιο και στην οικονομική εκστρατεία.
«Καταβάλλονται προσπάθειες για την καθιέρωση της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και της Ελληνικής Κληρονομιάς στο Μπάρκλεϊ Σέντερ…», κατέληξε ο κ. Γαλάτουλας.
Δείτε το βίντεο:


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


Πηγή: ekirikas.com

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.