Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

Άγρια μάχη Αμερικανών κομάντος και Αλ Κάιντα στην Υεμένη – Ο Τραμπ διέταξε την επίθεσηΟ πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέταξε το Σάββατο επιδρομή ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ σε αρχηγείο της Αλ Κάιντα στην Υεμένη με στόχο τη συγκέντρωση πληροφοριών από τις μυστικές υπηρεσίες για την
τζιχαντιστική οργάνωση.
Όπως δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος, οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις δεν συνέλαβαν τζιχαντιστές ούτε απελευθέρωσαν κρατουμένους από το κτίριο μετά την επιδρομή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο κατά την οποία σκοτώθηκαν 14 μέλη της οργάνωσης Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο και ένας Αμερικανός στρατιώτης.Η επιδρομή που πραγματοποιήθηκε την αυγή στη Γάκια, στο κέντρο της Υεμένης, με τη βοήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών και επιθετικών ελικοπτέρων, είχε στόχο κρησφύγετα της Αλ Κάιντα, σύμφωνα με αξιωματούχο από την Υεμένη, ο οποίος μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ο αξιωματούχος έκανε λόγο για έναν πιο βαρύ απολογισμό από αυτόν των Αμερικανών, με 41 φερόμενα ως μέλη της Αλ Κάιντα να έχουν σκοτωθεί, μεταξύ των οποίων αρχηγοί φυλών, καθώς και οκτώ γυναίκες και οκτώ παιδιά.

Σε ανακοίνωσή της ο Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQPA) ανέφερε πως σχεδόν 30 άνθρωποι, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, σκοτώθηκαν κατά την επιδρομή που πραγματοποίησαν τέσσερα επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι.

Σύμφωνα με την AQPA, «οι Αμερικανοί στρατιώτες υπέστησαν απώλειες στις μάχες» και «κανένα μέλος της Αλ Κάιντα δεν σκοτώθηκε».

Προφανώς, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο, αυτή η ξαφνική επιδρομή δεν ήταν εύκολη για τις Ηνωμένες Πολιτείες που κατέγραψαν έναν νεκρό και τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσαν.

Σύμφωνα με τη CENTTCOM, την αμερικανική διοίκηση που είναι υπεύθυνη για τις επιχειρήσεις στην περιοχή, ένα στρατιωτικό ελικόπτερο «έκανε αναγκαστική προσγείωση όχι μακριά από το σημείο (της επιδρομής)».

Ένας στρατιώτης τραυματίστηκε κατά την αναγκαστική προσγείωση, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Μάρτυρες ανέφεραν πως ένα ελικόπτερο Απάτσι συνετρίβη στον τομέα Σαχούλ.

Το ελικόπτερο δεν μπόρεσε να απογειωθεί και πάλι και «καταστράφηκε σκόπιμα», ανέφερε η CENTCOM.

Σύμφωνα με Υεμενίτη αξιωματούχο, η αμερικανική επιδρομή είχε στόχο κρησφύγετα της Αλ Κάιντα σε ένα σχολείο, ένα τέμενος και ένα ιατρικό κέντρο.

Ο τοπικός ηγέτης της Αλ Κάιντα, που ταυτοποιήθηκε ως Αμπού Μπαρζάν και ήταν ξένης υπηκοότητας, περιλαμβάνεται στους νεκρούς, διευκρίνισε.

Τρεις ηγέτες των φυλών που συνδέονταν με την Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν επίσης σε επιθέσεις εναντίον των σπιτιών τους, σύμφωνα με πηγές των φυλών και τοπικές πηγές, που διευκρίνισαν ότι πρόκειται για τους αδελφούς Αμπντελραούφ και Σολτάν Αλ Ζαχάμπ και τον Σαΐφ Αλουάι Αλ Τζόουφι.

Μία κόρη του Αμερικανοϋεμενίτη Άνουάρ Αλ Αουλάκι, του διαβόητου επικεφαλής προπαγάνδας της Αλ Κάιντα που σκοτώθηκε στην Υεμένη, περιλαμβάνεται μεταξύ των παιδιών που σκοτώθηκαν, ανέφερε ένα μέλος της οικογένειάς της.

Ο Άνουαρ Αλ Αουλάκι σκοτώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 2011 από επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Ο γιος του σκοτώθηκε σε μια παρόμοια επίθεση δύο εβδομάδες αργότερα.

Κατά τη διάρκεια της επιδρομής, που διήρκεσε περισσότερες από τρεις ώρες, τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και σύμμαχοί τους από τις φυλές «αντιστάθηκαν στην επίθεση πυροβολώντας με αυτόματα όπλα», δήλωσε πηγή των φυλών.

Η Αλ Κάιντα έχει τουλάχιστον δύο στρατόπεδα εκπαίδευσης στη Γάκια, μια δύσβατη ορεινή περιοχή της επαρχίας Μπάιντα, σύμφωνα με κατοίκους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι μόνες στην περιοχή που διαθέτουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη που μπορούν να πλήξουν στόχους στην Υεμένη, θεωρούν πως η AQPA είναι το πιο επικίνδυνο παρακλάδι του τζιχαντιστικού δικτύου.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.