Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ! Γιατί είπαν ως εδώ και μην παρέκειΦρένο στην παρεμβατικότητα του Τούρκου πρωθυπουργού σε εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών έβαλε σήμερα η Γερμανία. 
Η γερμανική κυβέρνηση επικύρωσε σήμερα  σχέδιο νόμου που καταργεί το αδίκημα της εξύβρισης ξένου ηγέτη, πρόβλεψη στην οποία
στηρίχθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να καταθέσει μήνυση κατά Γερμανού κωμικού.
«Η ύπαρξη ειδικού κανόνα που αφορά την δυσφήμηση ξένων αρχηγών κρατών είναι ξεπερασμένη.
 Η αρχή της προσβολής αρχηγού κράτους προέρχεται από μία άλλη εποχή και δεν έχει πλέον θέση στον ποινικό κώδικα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης Χάικο Μαας.


Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν αιτήματος του Ερντογάν, του προέδρου της Τουρκίας, και με βάση άρθρο νόμου που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έδωσε την άδεια τον Απρίλιο 2016 στην εισαγγελία να ασκήσει δίωξη κατά του Γιαν Μπέχμερμαν για «εξύβριση εκπροσώπου ξένου κράτους». 
Το αδίκημα επέσυρε μέχρι τριετή ποινή φυλάκισης.
 Η δίωξη έπαυσε τον Οκτώβριο.
Ο παρουσιαστής χιουμοριστικής εκπομπής στη δημόσια γερμανική τηλεόραση ZDF είχε διαβάσει σατιρικό ποίημα που εμφάνιζε τον Ερντογάν ως παιδεραστή και κτηνοβάτη, χρησιμοποιώντας την υπερβολή και την προσβολή για να δείξει τι πραγματικά αποτελεί δυσφήμηση και να τονίσει τον παραλογισμό της άσκησης δίωξης κατά των πολιτικών επικριτών του Ερντογάν στην Τουρκία.
Δίνοντας τον περασμένο Απρίλιο την άδεια για την άσκηση δίωξης κατά του Γιαν Μπέχμερμαν, η Άνγκελα Μέρκελ είχε δεσμευθεί ότι θα φροντίσει για την κατάργηση του αναχρονιστικού νόμου.
Η υπόθεση υπήρξε μία από τις πολλές πηγές έντασης στις σχέσεις της Τουρκίας με τη Γερμανία τον περασμένο χρόνο, μαζί με την καταδίκη της αναγνώρισης από το γερμανικό κοινοβούλιο της γενοκτονίας των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και την απόρριψη των επικρίσεων του Βερολίνου για την καταστολή της τουρκικής αντιπολίτευσης.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.