Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017

ΧΤΥΠΑ ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ! Νέο θερμό επεισόδιο στα ΊμιαΑνεβάζουν το θερμόμετρο της έντασης στο Αιγαίο οι Τούρκοι με το καλημέρα του νέου χρόνου.

Σήμερα υπήρξε νέα ένταση ανάμεσα σε Έλληνες ψαράδες και την Τουρκική ακτοφυλακή. Σύμφωνα με την
Dailysabah, οι ψαράδες πλησίασαν τα Ίμια και η ακτοφυλακή επενέβη και τους… “επέστρεψε” πίσω.
Όλα συνέβησαν το πρωί της Δευτέρας (02-12-2017), στις 09:00, όταν δέκα βάρκες με ψαράδες πλησίασαν πολύ κοντά στα Ίμια για να ρίξουν τα δίχτυα τους.

Ωστόσο, η Τουρκική ακτοφυλακή πλησίασε τους ψαράδες και δεν τους επέτρεψε να “ρίξουν” άγκυρα, αναγκάζοντας τους να επιστρέψουν πίσω. Λίγο αργότερα, και ελληνικά σκάφη της ακτοφυλακής έφτασαν στο σημείο. Το περιστατικό δεν πήρε μεγαλύτερη έκταση, ωστόσο, η ένταση στα Ίμια είναι πλέον συχνό φαινόμενο.

Τόσο η ελληνική πλευρά όσο και η Τουρκική περιπολούν στο σημείο ώστε να διατηρούν τις θέσεις τους. Μάλιστα, πριν από περίπου 15 μέρες είχε συμβεί παρόμοιο περιστατικό. Τότε δέκα Έλληνες ψαράδες ξεκίνησαν από την Λέρο και πλησίασαν τα Ίμια. Μαζί κατέφθασε και η ελληνική ακτοφυλακή από την Κω.

Σύμφωνα με το CNN TURK, οι Έλληνες ψαράδες προσπάθησαν να πετάξουν ένα σχοινί προς τις βραχονησίδες για να “δέσουν” τις βάρκες τους.

Στις 11.30 ήρθε από τη Λέρο ένα ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο, πέταξε για λίγο πάνω από τις βραχονησίδες και μετά απομακρύνθηκε, ενώ μισή ώρα μετά ξεκίνησαν από το λιμάνι Τουρκουτρεΐς της Τουρκίας, δύο σκάφη του τουρκικού λιμενικού.

Η ελληνική και τουρκική ακτοφυλακή βρέθηκαν σε απόσταση μόλις 50 εκατοστών.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.