Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

Η CIA ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ: Η Ελλάδα μπορούσε να ενωθεί με την Βόρειο Ήπειρο αν ξεκινούσαν αντάρτικο! (ΦΩΤΟ)Η CIA θεωρούσε ότι αν ξεκινούσε ο ελληνικός απελευθερωτικός αγώνας της Βορείου Ηπείρου στις αρχές της δεκαετίας του 1990, μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου θα μπορούσε να ενωθεί με την Ελλάδα.
Με αφορμή το αιματηρό επεισόδιο της
επίθεσης της ΜΑΒΗ την 10η Απριλίου του 1994 σε αλβανικό συνοριακό φυλάκιο στην Επισκοπή η CIA ενημερώνει την Αλβανία, ότι μια ένωση της Ελλάδας, με τη Βόρεια Ήπειρο, είναι εφικτή και θα περιλαμβάνει την περιοχή μεταξύ των ποταμών Σκουμπίνι και Βιόσα όπως αποκαλύπτεται από αποχαρακτηρισμένα έγγραφά που ήρθαν πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας.Συγκεκριμένα στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου πριν οι Αλβανοί γίνουν σημαντικότεροι για τα αμερικανικά σχέδια στην περιοχή, υπήρχε η προοπτική της ένωσης της Ελλάδας με την Βόρεια Ήπειρο και το αναγνώριζε η ίδια η CIA η οποία χαρακτήριζε το μειονοτικό ελληνικό κόμμα της «Ομόνοιας» ως «πέμπτη φάλαγγα» στην Αλβανία. Οι ίδιοι οι Αλβανοί δε χαρακτήριζαν την οργάνωση ως «τρομοκρατική».
Καταγραφή33333
Στα έγγραφα αναφέρεται επίσης ότι «εάν δεν βρουν μια προσέγγιση Αθήνα και Τίρανα ο ελληνικός πληθυσμός της Β.Ηπείρου μπορεί να δημιουργήσει μια αποσταθεροποιητική κρίση».
Το έγγραφο κάνει σαφή αναφορά στα ιστορικά δεδομένα της περιοχής, το πως βρέθηκε υπό αλβανική κυριαρχία, για το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας το οποίο δεν τηρήθηκε ποτέ, το οποίο προέβλεπε αυτονομία της Βορείου Ηπείρου.
Μάλιστα δίνει και όρια αυτής της περιοχής, πολύ βορειότερα από την Βόρεια Ήπειρο, με τον χαρακτηρισμό «Περιοχή που διεκδικείται από τους Έλληνες εξτρεμιστές»!
Δείτε μερικές εικόνες από τα έγγραφα:
Καταγραφή1000Καταγραφή2000Καταγραφή3000Καταγραφή4000 Καταγραφή5000 Καταγραφή6000Καταγραφή7000Καταγραφή9000


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.