Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

«ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ» ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Οι αποφάσεις του EurogroupΗ αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι διαπραγματεύσιμη, ξεκαθάρισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί στο Eurogroup και σε αυτό συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των
δανειστών, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, και ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

Επίσης, οι τρεις άνδρες υπογράμμισαν ότι η β” αξιολόγηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο. «Η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν είναι προς όφελος όλων» τόνισαν.
«Το ΔΝΤ παραμένει στο ελληνικό πρόγραμμα» διαβεβαίωσε και ο Γερούν Νταισελμπλουμ  απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

«Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει ταχύτερα απ” ό,τι θα ανέμενε κανείς» είπε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Όπως σημείωσε, «είναι προς όφελος όλων η επιτάχυνση της ολοκλήρωσης της β” αξιολόγησης», ενώ κάλεσε την Ελλάδα να κινηθεί για την ταχεία επιστροφή των ελεγκτών της Τρόικας στην Αθήνα.

Αναφορικά με τα προληπτικά μέτρα τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που το πρόγραμμα ολοκληρωθεί και δεν έχει πιάσει τους στόχους που πρέπει.

Από την πλευρά του ο Πιερ Μοσκοβισί είπε ότι «καμία πλευρά δεν θέλει να επιστρέψει στο παρελθόν όσον αφορά την Ελλάδα. «Χρειαζόμαστε μία καθολική συμφωνία σε σχέση με τις μεταρυθμίσεις αλλά και τα δημοσιονομικά στην Ελλάδα».
«Μπορούμε να τα καταφέρουμε αν όλοι καταβάλλουν την καλύτερη προσπάθεια. Δεν απέχουμε πολύ από την επίτευξη του στόχου» τόνισε μεταξύ άλλων.
 Ο ίδιος ανέφερε ότι η συζήτηση στο Συμβούλιο ήταν καλή και ότι είναι «περισσότερο αισιόδοξος» για το κλείσιμο της αξιολόγησης. 
Ανέφερε ότι «δυο τρία σημεία παραμένουν ανοικτά» και επισήμανε ότι στο πλαίσιο του Συμβουλίου θεωρείται απαραίτητο να υπάρχει ένας μηχανισμός διασφάλισης της δημοσιονομικής σταθερότητας στην Ελλάδα.
 Κανείς δεν επιθυμεί επιστροφή στο παρελθόν, ανέφερε ο Γάλλος Επίτροπος τονίζοντας ότι ευελπιστεί σε σύντομη επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα «αν όλοι κάνουν αυτό που πρέπει».

Ενώ ο Κλάους Ρέγκλινγκ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η επιτυχία του προγράμματος εξαρτάται από τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


crashonline.gr

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.