Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

«ΠΕΤΑΕΙ» Η WALL STREET: Ιστορικό ρεκόρ με την βοήθεια Τραμπ (Βίντεο)Η άνοδος αυτή σημειώνεται λίγες ώρες αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε μια σειρά διαταγμάτων με τα οποία έδινε το πράσινο φως για την κατασκευή δύο σημαντικών πετρελαιαγωγών που θα δώσουν ώθηση στην
πετρελαϊκή βιομηχανία.
Ένα ιστορικό ρεκόρ έσπασε σήμερα δια χειρός… Ντ. Τραμπ. Ο δείκτης Dow Jones στη Wall Street άνοιξε με άλμα 114 μονάδων, στις 20.027 μονάδες, σπάζοντας το «στοιχειωμένο» ανάχωμα των 20.000 μονάδων. 
Η αλήθεια είναι ότι είχε προσπαθήσει κι άλλες φορές να σπάσει το φράγμα αυτό τις προηγούμενες εβδομάδες. Όμως, οι επενδυτές φαίνεται ότι τώρα αισθάνονται πιο ασφαλείς με τις δηλώσεις Τραμπ για το πώς θα κυβερνήσει.
Στα πρώτα λεπτά μετά το άνοιγμα της Wall Street, ο Dow Jones κέρδισε 106,55 μονάδες (άνοδος +0,54%) και έφτασε τις 20.019,26 μονάδες. 
Την ίδια ώρα ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών τεχνολογίας έφτασε τις 5.635,86 μονάδες, κερδίζοντας 34,90 μονάδες ή +0,62%. Σε υψηλό κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έφτασε και ο δείκτης Standard & Poor’s 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης.

Η κούρσα του Dow Jones συνεχίστηκε και λίγο αργότερα κατέγραφε άνοδο +0,60% σε σύγκριση με το κλείσιμο της Τρίτης. Στις 17.12 (ώρα Ελλάδας) ο DJ κατέγραφε άνοδο +0,69% (στις 20.049,85 μονάδες), ο Nasdaq βρισκόταν στις 5.641,49 και ο S&P 500 στις 2.293,76.


Η άνοδος αυτή σημειώνεται λίγες ώρες αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε μια σειρά διαταγμάτων με τα οποία έδινε το πράσινο φως για την κατασκευή δύο σημαντικών πετρελαιαγωγών που θα δώσουν ώθηση στην πετρελαϊκή βιομηχανία. «Θαυμάσια! 
Ο Dow στις 20″ έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος σε μήνυμά του στο Twitter.

«Ο Τραμπ ανέλαβε εδώ και πέντε ημέρες και είναι άνθρωπος της δράσης. Αυτό θα πρέπει να δίνει σιγουριά σε όλους ότι θα κάνει και τα άλλα τρία πράγματα… δηλαδή τους φόρους, το εμπόριο και το ρυθμιστικό πλαίσιο», σχολίασε ο Μπράιαν Μπατλ, ο διευθυντής του Performance Trust Capital Partners στο Σικάγο.O δείκτης Dow, που δημιουργήθηκε το 1896 και περιλαμβάνει τις 30 πιο γνωστές μετοχές των ΗΠΑ, έχει πραγματοποιήσει ράλι 9% από τότε που κέρδισε τις εκλογές ο Ντόναλντ Τραμπ, λαμβάνοντας ώθηση από τα σημαντικά κέρδη της Goldman Sachs, τα οποία ξεπερνούν το 29%.


Ο βιομηχανικός δείκτης έφτασε μία μονάδα από το να σπάσει το φράγμα των 20.000 μονάδων στις 6 Ιανουαρίου, αλλά είχε «παγώσει» τις τελευταίες εβδομάδες, μαζί με την υπόλοιπη αγορά.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


crashonline.gr

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.