Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Η απόλυτη ξεφτίλα του αριστερού κράτους! Δίνουν 13 € το μήνα Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης σε οικογένειες που πεινάνε!Τα εισοδηματικά κριτήρια για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης προσφέρουν ενισχύσεις που χαρακτηρίζονται και ως κοροϊδία για χιλιάδες δικαιούχους. Και αυτό γιατί, από το κατώτατο όριο των
200 ευρώ αφαιρούνται τα όποια πενιχρά εισοδήματα με αποτέλεσμα πολλοί να λαμβάνουν ακόμα και κάτω από 20 ευρώ το μήνα
Πολύ μικρότερο ποσό, από τα 200 ευρώ το μήνα, που έχει οριστεί ως κατώτατο όριο, θα λάβει, τελικά, ένας σημαντικός αριθμός δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης .


Ο λόγος είναι ότι το βασικό εισοδηματικό όριο που έχει τεθεί για μονοπρόσωπο νοικοκυριό (1.200 ευρώ το τελευταίο εξάμηνο πριν από την υποβολή της αίτησης), ισχύει αθροιστικά για να δοθεί η οικονομική ενίσχυση. 
Αυτό σημαίνει ότι εάν ο δικαιούχος δηλώσει ότι το τελευταίο εξάμηνο είχε έσοδα για παράδειγμα 900 ευρώ, αυτό σημαίνει ότι εισέπραττε κάθε μήνα έως 150 ευρώ.
 Αν δεν έχει κάποιο άλλο πρόσθετο μέλος (πχ σύζυγος, τέκνο), τότε θα λάβει οικονομική ενίσχυση που αντιστοιχεί στο ποσό των 50 ευρώ το μήνα, ώστε συνολικά το μηνιαίο εισόδημά του να φτάσει τα 200 ευρώ.
«10 ευρώ το μήνα και πολλά είναι!
Υπάρχουν περιπτώσεις αιτήσεων για τις οποίες προβλέπεται ότι η οικονομική ενίσχυση που θα προσφέρει το πρόγραμμα κυμαίνεται στα επίπεδα των 10 με 15 ευρώ το μήνα! 
Η συγκεκριμένη διάταξη ίσχυε και στο πρόγραμμα στους 30 δήμους. 
Μόνο που σε αυτή την περίπτωση το ΚΕΑ χορηγήθηκε κυρίως σε πολίτες που βιώνουν το αδιέξοδο της μακροχρόνιας ανεργίας, συνεπώς το εισόδημα που δήλωναν για το τελευταίο εξάμηνο, ήταν μηδενικό. 
Άρα λάμβαναν το σύνολο της επιδότησης των 200 ευρώ το μήνα που για τετραμελή οικογένεια με δύο ανήλικα τέκνα, ανέρχονταν στα 400 ευρώ μηνιαίως.
Η διαφορά, που σε κάνει να τραβάς τα μαλλιά σου, είναι ότι στην καθολική εφαρμογή του ΚΕΑ, θα υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις δικαιούχων που απέκτησαν έστω και ελάχιστο εισόδημα κατά το τελευταίο εξάμηνο.
 Τώρα, θα αναγκαστούν να λάβουν οικονομική βοήθεια πολύ μικρότερη από εκείνη που είχαν εκτιμήσει αρχικά, λόγω αυτού ακριβώς του εισοδήματός τους.
 Στο «αποδεικτικό» της φωτογραφίας φαίνεται ότι ο δικαιούχος εξαιτίας του  «εισοδήματός» του θα λαμβάνει ως εισοδηματική ενίσχυση κάθε μήνα το ποσό των 13,07 ευρώ!
Παράδειγμα οικογένειας που θα λάβει το επίδομα
Ας υποθέσουμε ότι μία οικογένεια απαρτίζεται από ένα ζευγάρι και ένα ανήλικο τέκνο και ότι το συνολικό εισόδημα που υπολογίζεται για να μπει στο πρόγραμμα ανέρχεται σε 1.200 ευρώ (δηλαδή, κατόπιν αφαίρεσης του 20% από τυχόν εισόδημα που προέρχεται από «μισθωτές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που παρέχονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών ή εργόσημο καθώς και των ποσών από πηγές κατάρτισης, προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ή οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα εργασίας»):
  • Κατώφλι/Εγγυημένο Ποσό: (200 € + 100 € + 50 €) * 6 = 2.100 €
  • Μηνιαίο ποσό εισοδηματικής ενίσχυσης: (2.100 € – 1.200 €) / 6 = 150 €
k1

makeleio.gr

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ" 

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.