Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: «Δεν επικοινωνώ με τους συντρόφους μου… Ισως συναντηθούμε με τον Ευκλείδη στα 90 μας σε κάποιο καφενείο…»Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης έδωσε στην τηλεόραση του Alpha, ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Μεταξύ των άλλων υποστήριξε ότι το σχέδιο Σόϊμπλε ήταν η αποδοχή του 3ου Μνομονίου και ότι η μοναδική λύση για να αποφύγουμε το grexit είναι όπως είπε να «μην το
φοβόμαστε και να μην το δαιμονοποιούμε». 
«Με τον Σόιμπλε συννενοούμαστε μια χαρά, το πρόβλημα ήταν όταν διαφωνούσαμε», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Για τις σχέσεις του με τον κ. Τσακαλώτο και τα υπόλοιπα στελέχη της κυβέρνησης Τσίπρα είπε: 
«Δεν επικοινωνώ με τους συντρόφους μου, δεν επικοινωνώ με τον κ.Τσακαλώτο. Το 90% του ελληνικού λαού υποφέρει. Ισως στα 90 μας να συναντηθούμε με τον Ευκλείδη σε ένα καφενείο».
Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε περήφανος για τη στάση του στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 και είπε ότι στη συνέχεια παρατήθηκε για να μην κάνει την κολωτούμπα που έκανε το ίδιο βράδυ η κυβέρνηση Τσίπρα.

«Κλήθηκα να διαχειριστώ το κλείσιμο των τραπεζών που μας επέβαλε η ΕΚΤ. η κυβέρνησή μου παρέδωσε το 3,5 του πρωτογενούς πλεονάσματος,ήταν τεράστιο λάθος. 
Η ΕΚΤ έπαιξε το ρόλο του εκβιαστή μιας εκλεγμένης κυβέρνησης για να καταργήσει το ΕΚΑΣ. Βίζερ και Ντράγκι μου είχαν βάλει το μαχαίρι στο λαιμό να υπογράψω παραμετρικά μέτρα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Στο ερώτημα εάν συντρέχουν λόγοι απόδοσης ποινικών ευθυνών σε βάρος του, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε:  «έχω παρακαλέσει να φτιάξουν ειδικό δικαστήριο να το συστήσουν για μένα προσωπικά, αλλά δεν θα το κάνουν γιατί είναι δειλοί και θα μετατραπούν εκείνοι σε ένοχοι».
«Με τις πληροφορίες που είχα τότε δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά. 
Αν γνώριζα ότι ο πρωθυπουργός θα έκανε το όχι, ναι, δεν θα ενεργούσα με τον ίδιο τρόπο, αλλά τότε δεν το γνώριζα», είπε ακόμη.ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

crashonline.gr


Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.