Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

Τουρκική Αντιπολίτευση: Ο Ερντογάν θα χτυπήσει την Ελλάδα για να κερδίσει το δημοψήφισμαΣτελέχη της τουρκικής αντιπολίτευσης «παραδέχονται» ότι το ισλαμιστικό καθεστώς της Τουρκίας επιδιώκει «θερμό επεισόδιο» με την Ελλάδα στο Αιγαίο για να ενισχύσει το αποτέλεσμα του επικείμενου δημοψηφίσματος στην
Τουρκία υπέρ της «σουλτανοποίησης» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η τουρκική εφημερίδα Birgun σε είδηση με τίτλο «Πήγαν στα Ίμια (Kardak) για να ενισχύσουν την ψήφο του “ναι”» αναφέρει ότι σύμφωνα με τον πρώην βουλευτή του CHP, Λόγογλου (Loğoğlu), τον συνταξιούχο πλέον, Πρέσβη Τσεβικέζ (Çeviköz) και τον Ανεξάρτητο βουλευτή Οζντάγ (Özdağ), το ΑΚΡ έστειλε τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Χουλουσί Ακάρ στα Ίμια, προκειμένου να αυξήσει τις ψήφους των ισλαμοεθνικιστών υπέρ του «ναι» στο επικείμενο δημοψήφισμα.

Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Λόγολου σχολίασε ότι μέχρι τα τέλη του Απριλίου θα γίνουν επικίνδυνα βήματα στην εξωτερική πολιτική, ενώ ο Τσεβικέζ κάλεσε για ετοιμότητα σε νέες εξελίξεις, και τόνισε ότι «Είναι απολύτως ακατανόητη η στάση στο θέμα των Ιμίων».

Ο Λόγολου συγκεκριμένα δήλωσε:

«Το ζήτημα των Ιμίων (Kardak) δεν είναι καινούργιο. Υπήρχαν παλαιόθεν γκρίζες ζώνες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Το ζήτημα των Ιμίων αφορά σε ένα ζήτημα που προστατεύεται “διά της σιωπής”.

»Μπορεί να ειπωθεί ότι το ΑΚΡ έστειλε στα Ίμια τον Αρχηγό του Επιτελείου, Ακάρ, στο πλαίσιο “εφόδου” για την ψήφο των εθνικιστών στο δημοψήφισμα.

»Η εξουσία, θέτοντας στο επίκεντρο κάποιο σημείο, μπορεί να κερδίσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο δημοψήφισμα.

»Για να το πετύχουν, θα χρησιμοποιήσουν ό,τι περνάει από το χέρι τους. Τους προσεχείς δύο τρεις μήνες, όλα τα βήματα στην εξωτερική πολιτική, θα συνδέονται με το δημοψήφισμα.

»Θα είναι κινήσεις, οι οποίες, ελπίζουν, ότι θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος».

Τουρκικός κίνδυνος μέσα στην Άνοιξη

Η Τουρκία κάπου μέσα στον Απρίλιο θα κάνει δημοψήφισμα για να εγκρίνει ο τουρκικός λαός τη συνταγματική αναθεώρηση που θα ανακηρύξει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόεδρο-σουλτάνο.

Ο Ερντογάν προς το παρόν δεν έχει τα «κουκιά» για να κερδίσει το δημοψήφισμα.

Για αυτό και ο αντικαθεστωτικός Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ (Abdullah Bozkurt), σε άρθρο του στο Turkish Minute, προειδοποιεί ότι ο Ερντογάν θα αυξήσει την επιθετικότητά του προς την Ελλάδα επειδή θεωρεί ότι έτσι θα πάρει ψήφους.

«He thinks belligerence with Greece will secure him his imperial presidency by attracting more votes under a pumped-up nationalistic euphoria. (…) A more dangerously combustible mix is now seen in controlling the levers of power in Turkey, which is ready to engage in hostilities with Greece to gain favors on the home front. Greece has more reasons to be worried today about Erdoğan’s ambitions».

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ" 

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.