Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

ΡΗΞΗ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΗΠΑ-ΕΕ! Ανεπιθύμητος στην Ευρώπη ο εκλεκτός του ΤραμπΣτα άκρα βρίσκονται οι σχέσεις  ΗΠΑ και Ε.Ε. λίγες μόλις ημέρες μετά την ανάληψη της εξουσίας στις ΗΠΑ από τον Ντόναλντ Τραμπ. 
Η κόντρα κλιμακώθηκε έπειτα από το διάταγμα που υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το
οποίοι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν δέχονται πρόσφυγες από επτά χώρες, όπως επίσης και τις δηλώσεις που έχουν κάνει στελέχη της νέας κυβέρνησης στην Ουάσινγκτον σχετικά με το μέλλον του ευρώ.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες έπειτα από εισηγητική έκθεση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, η αντιπρόεδρος της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι, απέρριψε τον διορισμό του νέου πρέσβη των ΗΠΑ στην ΕΕ Τεντ Μάλοχ.

Πέραν του αντιμεταναστευτικού διατάγματος το οποίο έχει συγκεντρώσει σφοδρά πυρά από την πλειοψηφία των χωρών της Ένωσης, στο στόχαστρο της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει μπει και ο ίδιος ο Μάλοχ για τις προκλητικές του δηλώσεις πριν έξι ημέρες σχετικά με την ευρωζώνη. Τότε είχε πει πως «το ευρώ θα καταρρεύσει εντός των επόμενων 18 μηνών», ενώ είχε τονίσει πως εάν ήταν επενδυτής «θα σόρταρε» κοινό νόμισμα.

«Το ένα πράγμα το οποίο θα έκανα το 2017 θα ήταν να σορτάρω το ευρώ», δήλωσε ο κ. Μάλοχ στο BBC. 
«Νομίζω ότι είναι ένα νόμισμα το οποίο δεν βρίσκεται απλά σε πτώση, αλλά έχει σοβαρό πρόβλημα και θα μπορούσε στην πραγματικότητα να καταρρεύσει μέσα στους επόμενους 18 μήνες».
 Ο 64χρονος ακαδημαϊκός συστήθηκε στον κ. Τραμπ από τον δεξιό, αντιευρωπαϊστή πρώην ηγέτη του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) Νάιτζελ Φάρατζ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας στις ΗΠΑ και έκτοτε διατηρεί στενούς δεσμούς με το επιτελείο του νέου Αμερικανού προέδρου.
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"crashonline.gr

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.