Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΔ - Κλιμακώνει η Αγκυρα: Εστειλαν κορβέτα στα Ιμια - Ενισχύουν τις δυνάμεις τους (φωτό)
της Μαρίνας Νικολάκη
Κλιμακώνει την ένταση η Άγκυρα αποστέλλοντας την κορβέτα "Badirma" στα Ιμια απέναντι στην ελληνική κανονιοφόρο "Νικηφόρος", όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας στο
pronews.gr
Αποτέλεσμα ήταν 18:30 το απόγευμα να αντιπαραβληθούν τα δύο πλοία, κάτι που το τουρκικό πρακτορείο Anadoulu χαρακτήρισε ως "επεισόδιο" σε μία επίσης επικοινωνιακή κλιμάκωση από τουρκικής πλευράς.


Αμέσως μετά, το πλοίο του τουρκικού πολεμικού αποχώρησε προς την Αλικαρνασσό και το ελληνικό παρέμεινα στην ευρύτερη περιοχή.
To αξιοσημείωτο του περιστατικού είναι ότι για πρώτη φορά η Τουρκία στέλνει μεγάλο πλοίο στο Αιγαίο για τις προκλητικές της ενέργειες, μέχρι τώρα έστελνε μόνο περιπολικά.
Πηγές του ΓΕΕΘΑ αναφέρουν ότι πρόκειται για πολύ ύποπτες κινήσεις της Άγκυρας των τελευταίων ημερών, η οποία επιμένει διακαώς να προκαλέσει ένταση.
 Να λάβουμε υπ΄οψιν μας και το σκηνοθετημένο βίντεο που δίερρευσαν τα τουρκικά Μέσα σήμερα!
Η Hurriyet γράφει ότι το ελληνικό πλοίο πλησίασε τις βραχονησίδες και το τουρκικό πήγε ακριβώς μπροστά του, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων. Τα πλοία έμειναν για λίγη ώρα σε αυτό το σημείο, με το σκάφος του τουρκικού λιμενικού ανάμεσά τους, το οποίο «έκανε μανούβρες για να τα απομακρύνει».
Το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει οτι υπήρξε επεισόδιο αλλά χαρακτηρίζει το νέο σκηνικό ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία ως διασταυρωση των δύο πολεμικών πλοιων .
Η κορβέτα TCG Bandırma (F-502), είναι της γαλλικής κλάσης D'Estienne d'Orves και αποκτήθηκε με πέντε ακόμη σκάφη από το γαλλικό Ναυτικό.


Κύριος οπλισμός του τουρκικού σκάφους είναι 4 βλήματα επιφανείας-επιφανείας Exocet ένα πυροβόλο των 100 χλστ. 2 πυροβόλα των 20 χλστ. και ένας ανθυποβρυχιακός όλμος των 375 χλστ.
Από άποψη διαστάσεων το σκάφος έχει εκτόπισμα 1325 τόνων, μήκος 80,5 μέτρα, και πλάτος 10,2 μ.

Η Κ/Φ Νικηφόρος είναι ένα από τα τέσσερα σκάφη της κλάσης OSPREY HSY 56A που υπηρετούν με το ΠΝ.

Το σκάφος έχει μήκος 56,5 μ., πλάτος 10 μ. και βύθισμα 3,6 μέτρων. Αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 22 κόμβων, ενώ φέρει και δύο φουσκωτές λέμβους Barracuda των 7 μέτρων.

Ο κύριος οπλισμός του σκάφους αποτελείται από 1 πυροβόλο OTOMELARA 3'' των 76 χλστ., 1 πυροβόλο OTOBREDA 40 των χλστ. και δύο RHEI Ν METALL των 20 χλστ.


Δείτε φωτογραφίες από το επεισόδιο από το «Anadolu»
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.