Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

Ο υποψήφιος πρέσβης του Τραμπ στην Ε.Ε.: Είναι συμφέρον για την Ελλάδα να βγει από το ευρώΈνα 24ωρο πριν την συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην οποία θα ξεκινήσει ουσιαστικά η συζήτηση για την Ελλάδα με αφορμή δύο εκθέσεις για την ελληνική οικονομία, δήλωση-βόμβα σπέρνει τον
προβληματισμό και την αβεβαιότητα για τις προθέσεις και την πολιτική που θα ακολουθήσει ο Λευκός Οίκος απέναντι στην ευρωζώνη και στο ελληνικό ζήτημα, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στην Ουάσινγκτον Θανάσης Τσίτσας.Ο υποψήφιος νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ είχε δηλώσει πρόσφατα ότι ποντάρει στην κατάρρευση του ευρώ και διακηρύσσει ότι οι διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις, που αναμένονται για το επόμενο διάστημα στην Ευρώπη, θα οδηγήσουν το ευρώ σε κατάρρευση.

Πρόσφατα ο νέος Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ δεν έκρυψε την αρνητική στάση του απέναντι στην Ε.Ε. και το επιβεβαίωσε πρόσφατα στη συνάντησή του με την Τερέζα Μέι στον Λευκό Οίκο, όταν και επαίνεσε το Brexit.

Ο Τέντ Μάλοκ στις 3 Φεβρουαρίου επανέλαβε ότι η Γερμανία χειραγωγεί το ευρώ και κάλεσε και άλλες χώρες με δημοψηφίσματα να βγουν από το ευρώ. 
Στο ίδιο πλαίσιο υπογράμμισε ότι αυτή η πολιτική της Γερμανίας βλάπτει τις χώρες της Ν. Ευρώπης.

Ειδικά για την Ελλάδα τόνισε ότι «τίθεται το ερώτημα γιατί η Ελλάδα συνεχίζει σε αυτή την τελματώδη κατάσταση ενώ από καθαρά οικονομική άποψη θα έπρεπε να βγει από το ευρώ;».

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ" 

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.