Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

ΜΙΛΗΣΕ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ… ΑΕΤΟΥΣ – Τι είπε για το ενσταντανέ που προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας-Αλβανίας – «Είμαι υπερήφανος που είμαι Αλβανός» (ΒΙΝΤΕΟ)Ο ένας από τους 7 νεοσύλλεκτους στρατιώτες της επίμαχης φωτογραφίας με τον αλβανικό αετό, μίλησε για την φωτογραφία που άναψε φωτιές, κάνοντας το γύρο του Διαδικτύου.
Ο 23 ετών γεννημένος στην Αλβανία νεαρός που μένει στην
Κυψέλη κι ήρθε στην Ελλάδα σε πολύ μικρή ηλικία, μίλησε στο Star με αλλοιωμένη φωνή για ευνόητους λόγους.
 Η εξήγηση για την πράξη του ιδίου και των άλλων επτά νεοσυλλέκτων ήταν πως επρόκειτο για απλή πλάκα.
 Ο νεοσύλλεκτος αρνείται κατηγορηματικά ότι τόσο ο ίδιος όσο κι οι υπόλοιποι έχουν οποιαδήποτε σχέση με αλβανικούς εθνικιστικούς κύκλους και προσθέτει πως δεν τους παρακίνησε κανείς.
Όπως  συγκεκριμένα είπε: 
«Το ανέβασε κάποιος χωρίς να ξέρουμε εμείς οι υπόλοιποι ότι το ανέβασε.
 Ήταν λάθος αυτό που έκανα.
 Άμα έβαζα αλβανική σημαία, όντως θα ήταν προδοσία. 
Εχω μετανιώσει πιο πολύ για τους δικούς μου που έκλαιγαν όλη μέρα. Παραλίγο να μου πεθάνουν. 
Για μένα;». 
Και συμπλήρωσε: 
«Έχω μεγαλώσει στην Ελλάδα, με έχει μεγαλώσει η Ελλάδα. 
Άσχετα που έχω γεννηθεί στην Αλβανία, είμαι υπερήφανος που είμαι Αλβανός, αλλά και περήφανος που έκανα τη θητεία μου εδώ πέρα. 
Είμαστε όλοι ομογενείς, κανείς δεν έχει αλβανικά χαρτιά».

Από έρευνα που ακολούθησε, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που να τους συνδέει με τον πυρήνα των ακροδεξιών Αλβανών στη χώρα μας. 
Προκαλεί ωστόσο απορία το γεγονός ότι από τη μία ο νεοσύλλεκτος δηλώνει πως μαζί με τους άλλους επτά κάνανε μία αθώα πλάκα, ενώ από την άλλη δηλώνει πως άλλοι τετρακόσιοι Αλβανοί εντός του ελληνικού στρατεύματος ήταν έτοιμοι να φωτογραφηθούν με το σήμα του αλβανικού αετού.

Αναβολές & φυλακές
Οι 2 από τους 8 νεοσυλλέκτους έχουν ήδη πάρει αναβολή. Οι υπόλοιποι έξι είναι στη διαδικασία των γιατρών στο 401, ώστε, επίσης, να πάρουν αναβολή. 
Και οι οκτώ επρόκειτο να ορκιστούν στις 10 Φεβρουαρίου. 
Η ποινή για τους φαντάρους είναι 60 μέρες φυλάκιση και 100 μέρες φυλάκιση για τον νεοσύλλεκτο που τράβηξε την φωτογραφία και την ανέβασε στο διαδίκτυο.

O Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, λαμβάνοντας υπόψη το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε αναφορικά με την εμφάνιση φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες, που εμφανίζει στρατιώτες να σχηματίζουν με τα χέρια τους χαρακτηριστική απεικόνιση της Αλβανικής σημαίας, επέβαλλε σε αυτούς πειθαρχικές ποινές, εξαντλώντας την πειθαρχική του δικαιοδοσία. Συνολικά οι υπαίτιοι στρατιώτες «χρεώθηκαν» 60 μέρες φυλακή εκ των οποίων οι 50 μέρες είναι από τον Α/ΓΕΣ και οι 10 από τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο.

Η απόφαση αυτή του Αρχηγού ΓΕΣ, έχει ήδη υποβληθεί στο ΓΕΕΘΑ και στο ΥΠΕΘΑ, όπου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος αποφάσισε να επαυξήσει τις ανωτέρω ποινές, στο ανώτατο όριο της πειθαρχικής του δικαιοδοσίας. Η πλήρης διερεύνηση της υποθέσεως συνεχίζεται.

Δείτε το βίντεο:ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


Πηγή: Star

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.