Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

GREXIT ΕΔΩ & ΤΩΡΑ! Το ζητάει η «Κόκκινη Σάρα» της γερμανικής ΑριστεράςΤην έξοδο της Αθήνας από το ευρώ ζήτησε ανοιχτά το σημαίνων στέλεχος του αριστερού κόμματος «die Linke», Σάρα Βάγκενκνεχτ, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση Μέρκελ – Λαγκάρντ στο Βερολίνο, ενώ
μίλησε με σκληρά λόγια για τον ισχυρό άνδρα της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξαπατά επί χρόνια τον γερμανικό λαό, καθώς ξέρει ή πρέπει να ξέρει ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει», υπογράμμισε σε συνέντευξή της.
Επικρίνοντας τα εκατομμύρια ευρώ που έχουν δοθεί από τους Ευρωπαίους για την διάσωση της Ελλάδας, η «κόκκινη Σάρα» συνέστησε στη χώρα μας την αποχώρησή της από τη ζώνη του ευρώ.


Η επικεφαλής του Κ.Ο του κόμματος «Die Linke» επεσήμανε λίγο από την συνάντηση της Γερμανίδας Καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ στη γερμανική πρωτεύουσα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προσανατολιστεί στην έξοδό της από την ευρωπαική οικογένεια.

«Αν η Ελλάδα συνεχίζει να βλέπει την προοπτική παραμονής της στο ευρώ πολύ σκληρή για την οικονομία της , τότε θα πρέπει να αποφασίσει για το λαό της», τόνισε το πρωτοκλασάτο στέλεχος της Αριστεράς στην εφημερίδα «Rheinische Post» αν και τόνισε: «Υπάρχουν ενδείξεις ότι η οικονομική ανάκαμψη μετά τα σκληρά μέτρα που έλαβε θα είναι πιο εύκολη».

Η Βάγκενκνεχτ κατηγόρησε επίσης τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι εξαπατά επί χρόνια το γερμανικό λαό, «παρόλο που ο ίδιος ξέρει ή τουλάχιστον θα πρέπει να ξέρει ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει». Αναφερόμενη στα χρήματα που έχουν δώσει οι Ευρωπαίοι εταίροι αλλά και οι Γερμανοί για τη διάσωση της Ελλάδας λέει χαρακτηριστικά: 
«Η Ελλάδα δεν έχει σωθεί με τα δάνεια των Ευρωπαίων εταίρων αλλά οι τράπεζες και τα hedge funds».

Υπενθυμίζεται ότι η Σάρα Βάγκενκνεχτ έχει δικαιώσει το ΔΝΤ στο σκέλος του χρέους, αν και του καταλογίζει συνυπευθυνότητα για την «υπερχρεωμένη» Ελλάδα.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.