Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - Οικουμενικού Πατριάρχη Γέροντα Εφραίμ στο Φανάρι (Φωτό+Βίντεο)Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε τον καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου στο Φανάρι πέντε ημέρες μετά την πανηγυρική αθώωσή του
από το τριμελές Εφετείο Αθηνών.
Αποστολή Κωνσταντινούπολη: BriefingNews
Οι στιγμές ήταν συγκινητικές αφού ο Παναγιώτατος ως πραγματικός πατέρας άνοιξε την αγκαλιά του για τον Γέροντα Εφραίμ και την συνοδεία του, Ιερομόναχο Ευδόκιμο και Μοναχό Αρσένιο μετά από την 9χρονη ταλαιπωρία τους από την υπόθεση που δίχασε την Ελλάδα και ταλαιπώρησε αθώους πολιτεσ και μοναχούς.
Την Κυριακή το πρωί οι Βατοπαιδινοί Πατέρες έφτασαν στο Φανάρι και εκκληιαστηκν με τον Παναγιώτατο στην Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του αγίου Γεωργίου στο Πατριαρχείο.
Αμέσως μετά έγιναν δεκτοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο γραφείο του όπου έμειναν για αρκετή ώρα συζητώντας τα της δικαστικής υποθέσεως, η οποία είχε αίσιο τέλος ενώ ο Γέροντας Εφραίμ ενημέρωσε τον Παναγιώτατο για τις λεπτομέρειες που αφορούσαν την δίκη και την αθωωτική απόφαση.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ Βαρθολομαίος αφού δέχθηκε αγιορείτικα δώρα από τους Βατοπαιδινούς Πατέρες, παρέλαβε με ιδιαίτερη χαρά κι ένα εγκόλπιο από τα χέρια του Γέροντα Εφραίμ το οποίο είχε χαραγμένη και την ημερομηνία της αθωώσεώς του, γεγονός που εξέπληξε τον Παναγιώτατο και τον χαροποίησε ιδιαιτέρως.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας μάλιστα προσκάλεσε τους Πατέρες στον κατανυκτικό εσπερινό στον Ιερό Ναό του αγίου Φωκά Μεσοχωρίου στην Πόλη όπου ο ίδιος χοροστάτησε ενώ πλήθος πιστών παραβρέθηκε στον εσπερινό για να πάρει την ευχή του Παναγιώτατου.
Το ίδιο απόγευμα μετά τον κατανυκτικό εσπερινό ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ Βαρθολομαίος έδωσε τον λόγο στον Μητροπολίτη Τριπόλεως και Λιβύης ο οποίος μεταξύ άλλων ζήτησε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη να εύχεται για τον ίδιο και το ποίμνιό του και να τον ευλογεί για να γυρίσει στην Βαβυλώνα του 21ου αιώνα για να αντιμετωπίσει τα θηρία που θα τους κατασπαράξουν. « Ερχόμαστε για να αναβαπτιστούμε» είπε συγκινημένος.
Στη συνέχεια ο Παναγιώτατος έδωσε το λόγο στον Γέροντα Εφραίμ ο οποίος αναφέρθηκε καταρχήν στο τυπικό της Θείας Λειτουργίας στο Φανάρι στην κατάνυξη και την λιτότητά της γεγονός που όπως είπε «βοήθησε και τους ίδιους να συμμετέχουν».
Στην συνέχεια με αφορμή τη γιορτή του αγίου Ιωάννη της Κλίμακος τόνισε ότι μπορεί να δει κανείς την αξία του ασκητισμού την αξία του μοναχισμού ενώ ωφελούνται και άνθρωποι εκτός μοναχισμού.


Στη συνέχεια ο Παναγιώτατος δώρισε στον Γέροντα Εφραίμ, για ευλογία και εις ανάμνηση της μέρας εκείνης το πατριαρχικό του μπαστούνι, ενώ ο Γέροντας ασπάστηκε το χέρι του για την στοργική του πράξη .
Ο Γέροντας Εφραίμ συναντήθηκε με ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη και με άλλους αρχιερείς και Πατέρες του Οικουμενικού Πατριαρχείου
Οι Πατέρες επισκέφθηκαν και το Μετόχι του Αγίου Ανδρέα της Μονής Βατοπαιδίου στην περιοχη Καρακιόι όπου τους επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή από τον ιερομόναχο Πανάρετο καθώς και από τη ρωσική παροικία
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ Βαρθολομαίος αποχαιρέτησε τους Πατέρες δίνοντάς τους την ευχή του υποσχόμενος ότι σύντομα θα τους επισκεφθεί στο Μοναστήρι τους
Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το BriefingNews:ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

briefingnews.gr

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.