Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

Σήκωσε το γάντι! Δημοψήφισμα για την ένταξη στην ΕΕ προαναγγέλλει τώρα ο ΕρντογάνΜε απαξιωτικές αναφορές τόσο για τους παρατηρητές του ΟΑΣΕ όσο και τους Ευρωπαίους αξιωματούχους που έσπευσαν να εκφράσουν αμφιβολίες για το αδιάβλητο των εκλογών
αντέδρασε ο Τταγίπ Ερντογάν ο οποίος δεν παρέλειψε να προαναγγείλει και νέο δημοψήφισμα στην Τουρκία για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ.
Συγκεκριμένα, ο Τούρκος Πρόεδρος καταφέρθηκε εναντίον της Ευρώπης υπογραμμίζοντας ότι ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες ήταν σε τέτοιο βαθμό αντίθετες στη συνταγματική αναθεώρηση που ξεπερνούσαν και τις αντιρρήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευση της Τουρκίας.
Ο Ερντογάν επισήμανε ότι δεν είναι τόσο σημαντικό εάν η ΕΕ αναστείλει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, αρκεί να μας ενημερώσουν! Δήλωσε μάλιστα ότι η Τουρκία θα διεξάγει δημοψήφισμα για την αναστολή των διαπραγματεύσεων εάν αυτό χρειαστεί.

Η Ε.Ε. έχει την Τουρκία μισό αιώνα στο θάλαμο αναμονής είπε ο Ερντογάν και έκανε αναφορά ακόμα και στο Brexit σημειώνοντας ότι δεν θα αποφύγει να κάνει και ένα δημοψήφισμα για την Ε.Ε.

Σε σχέση με τους παρατηρητές του ΟΑΣΕ ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «η Τουρκία δεν βλέπει, δεν ακούει και δεν αναγνωρίζει τις αναφορές της αποστολής των παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) σχετικά με το τουρκικό δημοψήφισμα. Μάλιστα ο Τούρκος Πρόεδρος δεν δίστασε να μιλήσει και με απειλητικό ύφος λέγοντας απευθυνόμενος στους παρατηρητές «να γνωρίζετε ποια είναι η θέση σας».

Από το πολυσυζητημένο νέο Προεδρικό Μέγαρο, στην Άγκυρα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγγίπ Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά για την επιτροπή του ΟΑΣΕ: «Στην Ευρώπη υπάρχει μια οργάνωση που λέγεται ΟΑΣΕ. Ετοιμάζουν μόνοι τους κάτι εκθέσεις. Σχολιάζοντας το δημοψήφισμα. 
Πρώτα απ’ όλα να ξέρετε την θέση σας.
Εμείς τις πολιτικού περιεχομένου εκθέσεις που ετοιμάζετε, ούτε τις βλέπουμε , ούτε τις ακούμε, αλλά ούτε και τις ξέρουμε. Συνεχίζουμε την πορεία μας».

Λίγη ώρα πριν από τις αναφορές του Τούρκου Προέδρου το Τουρκικό Υπουργείο ΅Εξωτερικών είχε εκδώσει μια πολύ σκληρή ανακοίνωση για τα συμπεράσματα των παρατηρητών στην οποία σημείωνε ότι είναι μεροληπτικά, προκατειλημμένα και απαράδεκτα.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.