Κυριακή, 30 Απριλίου 2017

Πάπας Φραγκίσκος: Φοβάμαι για πυρηνικό πόλεμο – Δεν θα τον αντέξει η ανθρωπότηταΜε μεγάλη ανησυχία περιέγραψε ο Πάπας Φραγκίσκος την κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο μιλώντας το Σάββατο σε δημοσιογράφους στο
αεροπλάνο που τον μετέφερε από την Αίγυπτο πίσω στην Ρώμη.

Ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είπε πως «η κατάσταση με την Βόρεια Κορέα έχει γίνει τόσο θερμή που υπάρχει ο κίνδυνος ο κόσμος να περιπέσει στη δίνη ενός καταστροφικού πυρηνικού πολέμου, όπου ένα μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας θα χαθεί», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ όταν θα βρίσκεται στην Ευρώπη τον επόμενο μήνα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε από μία τρίτη (ουδέτερη) χώρα, όπως η Νορβηγία να μεσολαβήσει στη διαμάχη των ΗΠΑ με τη Βόρεια Κορέα, διότι η κατάσταση έχει γίνει έκρυθμη, όπως γράφει το Skynews.

«Ζητάω και θα ζητάω από όλους τους ηγέτες να συνεργαστούν για να βρουν μία λύση στα προβλήματα, μέσω της διπλωματικής οδού» ανέφερε ο Πάπας και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν πολλοί που μπορούν να παίξουν τον ρόλο του μεσολαβητή, όπως για παράδειγμα η Νορβηγία».

Η Νορβηγία είχε κάνει κάτι ανάλογο στο παρελθόν για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη τη δεκαετία του 1990 με τις Συμφωνίες του Όσλο.

«Θα πω αυτό που έλεγα πάντα, σε όλους τους ηγέτες σε διάφορες θέσεις: Πρέπει να εργαστούμε για να βρούμε μια λύση για τα προβλήματά μας μέσω της διπλωματικής οδού».

Ο Πάπας σχολίασε το γεγονός της βορειοκορεατικής δοκιμής βαλλιστικού πυραύλου αμέσως μετά την προειδοποίηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον ο οποίος είχε πει ότι η αποτυχία αναστολής των δοκιμών της Βόρειας Κορέας μπορεί να οδηγήσει «σε καταστροφικά αποτελέσματα».
«Μιλάμε για το μέλλον της ανθρωπότητας. 
Σήμερα ένας μεγάλος πόλεμος θα σκοτώσει, δε θα πω τη μισή ανθρωπότητα, αλλά ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτής και τον πολιτισμό, τα πάντα τα πάντα» είπε με έμφαση.
«Θα είναι κάτι το τρομερό. 
Δεν νομίζω ότι η ανθρωπότητα θα μπορέσει να το αντέξει», κατέληξε.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.