Κυριακή, 23 Απριλίου 2017

Πρέσβης ΗΠΑ: «Είμαστε ευγνώμονες για την βάση της Σούδας»Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων, «Με αρετή και τόλμη» τονίζει ότι «οι Αμερικανοί είναι ευγνώμονες για τη βάση της
Σούδας, καθώς θεωρούν ότι διαδραματίζει κεντρικό ρόλο για τις αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου».
Ο Αμερικανός πρέσβης  χαρακτήρισε τη Σούδα μια σημαντική πλατφόρμα πάνω στην οποία μπορούν να ενισχυθούν οι σχέσεις των στρατιωτικών δυνάμεων των δύο χωρών. “Είμαι εντυπωσιασμένος από τον σεβασμό και τον επαγγελματισμό μεταξύ των δυνάμεων της αεροπορίας και του ναυτικού των χωρών μας και ευελπιστώ στη συνέχιση αυτής της συνεργασίας με τέτοιο τρόπο που θα ενισχύσει την ασφάλεια και των δύο χωρών” τόνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Καμμένου, στις ΗΠΑ και στη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζειμς Μάτις, την οποία χαρακτήρισε “εξαιρετική”.
“Η Ελλάδα αποτελεί σύμμαχο-κλειδί στο ΝΑΤΟ και στρατηγικά κρίσιμο παράγοντα. Ενας ισχυρός συνεργάτης στην ανατολική Μεσόγειο την περίοδο μάλιστα που πρωταρχικός στόχος των ΗΠΑ είναι η αντιμετώπιση των ISIS στη Συρία. 
Ενας δυνατός σύμμαχος, στη συνεργασία με τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων διατηρώντας μια Ευρωπαϊκή τροχιά” δήλωσε ο Πάιατ.

pronews.gr


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.