Κυριακή, 30 Απριλίου 2017

Η Ρωσία συμφώνησε να πουλήσει S-400 στους ΤούρκουςΤουρκία και Ρωσία κατέληξαν σε αρχική συμφωνία στην πώληση του υπερσύγχρονου ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 στην τουρκική πλευρά και πλέον βρίσκονται στις
διαπραγματεύσεις για την τιμή και θέματα συμπαραγωγής, ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου την Παρασκευή.

«Συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις σε όλα τα θέματα που άπτονται των S-400, συμπεριλαμβανομένων της συμπαραγωγής και τις τιμής. 

Συμφωνήσαμε κατ’ αρχάς αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα σχετικά με τα τεχνικά θέματα», δήλωσε ο Τσαβούσογλου σύμφωνα με την εφημερίδα Milliyet.

Η Τουρκία επιθυμεί να αποκτήσει το ρωσικό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα καθώς το χρειάζεται να ενισχύσει τις δυνατότητες της αεράμυνάς της, πρόσθεσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Οι S-400 θεωρούνται το πλέον αναπτυγμένο μεγάλου βεληνεκούς αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα και η Ρωσία το έχει σε υπηρεσία από το 2007.

Είναι σχεδιασμένο για να καταστρέφει αεροσκάφη, βαλλιστικούς και πυραύλους κρουζ κι επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενάντια σε επίγειους στόχους.

Οι S-400 έχουν εμβέλεια 400 χιλιόμετρα και χτυπούν στόχους μέχρι τα 30 χιλιόμετρα ύψος.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.