Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

Τα Φαινόμενα (Η μαρίδα και ο καρχαρίας…) Απατούν (Καημένε Κυριάκο…) !!!

Οσο κι αν ακούγεται περίεργο, τόσο ο Ιβάν Σαββίδης (φωτογραφία) όσο και η συμφωνία με τους δανειστές δίχασαν και τη ΝΔ. Εκ πρώτης όψεως και προς τα έξω το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει ενωμένο και συντασσόμενο με την
άποψη του Κυρ. Μητσοτάκη ότι «ο Καλογρίτσας είναι η μαρίδα και το μεγάλο ψάρι είναι ο Σαββίδης». 
Αν όμως μιλήσεις με στελέχη της ΝΔ, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Πρώτα απ’ όλα υπάρχει σιωπηλή αντίδραση από αρκετά στελέχη και από ορισμένους βουλευτές της ΝΔ που δεν συμφωνούν για τα περί Σαββίδη. Δεν είναι μόνο αυτοί που δεν παρέστησαν στην ψηφοφορία της επίμαχης τροπολογίας την περασμένη Παρασκευή (κατά σύμπτωση οι περισσότεροι δικαιολογήθηκαν ότι «ανέβασαν πυρετό», ωσάν να κόλλησαν μαζικά κάποια ίωση, ή ότι θα έχαναν το αεροπλάνο για την Πρωτομαγιά), είναι και άλλοι που στα πηγαδάκια της σύναξης των τομεαρχών της ΝΔ εκδηλώθηκαν κάπως διαφορετικά. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά…

Υπάρχουν δύο παραδοχές ανάμεσα σε βουλευτές της ΝΔ, εκ διαμέτρου όμως αντίθετες. Ναι μεν ορισμένοι πιστεύουν ότι «ουδέποτε πρωθυπουργός παρέστη στη Βουλή για να στηρίξει με τέτοιο πάθος έναν ολιγάρχη» (και μάλιστα σε μια τροπολογία), πλην όμως δεν επιτίθενται εναντίον του ολιγάρχη αλλά εναντίον του κ. Τσίπρα. 
Δεν είναι λίγοι επίσης που έλεγαν ότι το λάθος που έκανε ο κ. Τσίπρας είναι πως δεν επικοινώνησε με τον κ. Μητσοτάκη ώστε να υπάρξει ένας είδος σιωπηρής συμφωνίας, να σβηστούν δηλαδή τα πρόστιμα από το λαθρεμπόριο τσιγάρων για τη ΣΕΚΑΠ, όπως είχε κάνει ο Αντ. Σαμαράς στην περίπτωση προστίμου που επιβλήθηκε σε επιχειρηματία πετρελαιοειδών. 
Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ ναι μεν δεν ψήφισε, αλλά αποχώρησε από την ψηφοφορία, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο να περάσει το σβήσιμο των προστίμων. 
Και τώρα που είναι κυβέρνηση μπορούσε αν ήθελε νομοθετικώς να ακυρώσει την προηγούμενη απόφαση αλλά δεν το έκανε. 
Αλλωστε, όπως έλεγαν σε πηγαδάκια μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των τομεαρχών στην οδό Πειραιώς οι ίδιοι «γαλάζιοι» βουλευτές (να μην αναφέρω καλύτερα τα ονόματά τους για να μην αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα διαγραφής), ο Αντ. Σαμαράς είχε προτρέψει τον κ. Σαββίδη να αγοράσει τη ΣΕΚΑΠ για να μην την αγοράσει ένας τούρκος επιχειρηματίας, αλλά δεν του διέγραψε τα πρόστιμα (όπως του είχαν υποσχεθεί), κάτι που ζητούσε εδώ και χρόνια ο ελληνορώσος επιχειρηματίας.

Σε αυτά τα πηγαδάκια των τομεαρχών της ΝΔ μπορεί να μάθει κανείς αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα, όπως για παράδειγμα ότι εκείνο που περισσότερο ενόχλησε (και – γιατί όχι; – ανησύχησε) την ηγεσία της ΝΔ είναι η παραδοχή του κ. Ιβάν Σαββίδη πως βάζει πλώρη για την πολιτική και η πιθανότητα να δημιουργήσει το δικό του κόμμα.
 Ενα είδος ρωσικού ή φιλορωσικού κόμματος.
 Θέμα που συζητείται εδώ και καιρό χωρίς ποτέ να διαψευσθεί, με τους ΑΝΕΛ (και προσωπικά τον Π. Καμμένο) να φλερτάρουν πολιτικά με τον κ. Σαββίδη. Ας μην ξεχνάμε πως όταν ο κ. Σαββίδης εμφανιζόταν ως υπερθεματιστής για τα τέσσερα κανάλια (αυτά που βγήκαν από το Ινστιτούτο Φλωρεντίας του Νίκου Παππά) το προσωπικό που θα στελέχωνε το δικό του κανάλι ήταν όλοι άνθρωποι του Π. Καμμένου. 
Ισως αυτός να είναι ο λόγος που κάποια στιγμή μιλώντας στους τομεάρχες ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «δεν θα κάνουμε την Ελλάδα Ουκρανία». 

ΒΗΜΑτοδότης

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.