Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Κόβουν το ρεύμα σε εξαμελή οικογένεια

Σε απόγνωση βρίσκεται μια εξαμελής φτωχή οικογένεια που διαμένει στο Κόκκινο Μετόχι Χανίων, καθώς μόλις έλαβε τον λογαριασμό της ΔΕΗ, πληροφορήθηκε ότι δόθηκε εντολή
διακοπής στην ηλεκτροδότηση του σπιτιού της αφού ακυρώθηκε η ρύθμιση οφειλών που είχε κάνει.
Όπως είπε στο Flashnews.gr ο πατέρας της οικογένειας κ. Χρήστος, πριν από μήνες έκανε ρύθμιση της οφειλής που είχε συσσωρευθεί, η οποία ανερχόταν σε περίπου 5.000 ευρώ.
Το ποσό της ρύθμισης ήταν 168 ευρώ τον μήνα είπε ο κ. Χρήστος και πρόσθεσε:
«Αυτή την ρύθμιση την πλήρωνα κανονικά. 
Μετά ήρθε ένας νέος λογαριασμός 386 ευρώ και πήγα και πλήρωσα τα 200 και μέσα σε 15 μέρες έδωσα και τα υπόλοιπα. 
Όμως στο μεταξύ αυτοί πήραν τα χρήματα της δόσης που είχαμε βάλει και έτσι χάθηκε ο διακανονισμός χωρίς όμως να με ειδοποιήσουν.
 Και σήμερα μου έστειλαν έναν λογαριασμό με όλη την οφειλή και ζητούν μέχρι τις 23 Μαΐου 168 ευρώ για να γίνει η επανασύνδεση και 396 ευρώ για τον λογαριασμό του διμήνου. 
Η γυναίκα μου τους είπε πως πληρώνεται στις 28 του μήνα αλλά δεν τους ενδιαφέρει.»
Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την ρύθμιση που είχε εφαρμόσει η ΔΕΗ, η καθυστέρηση έστω και μιας ημέρας για την πληρωμή μιας δόσης ή ενός λογαριασμού οδηγεί αυτομάτως στην απώλεια της ρύθμισης, κάτι που φαίνεται πως εφαρμόστηκε και σε αυτή την περίπτωση, παρά του ότι η οικογένεια ήταν και επιθυμεί να συνεχίσει να είναι συνεπής.
Στο μεταξύ ο κ. Χρήστος είπε πως για να μειωθεί η κατανάλωση ρεύματος λειτουργούν μόνο τα απολύτως αναγκαία φώτα και ένα ψυγείο, ενώ για μαγείρεμα η οικογένεια έχει πετρογκάζ με φιάλη υγραερίου.
Ειδικά για το θέμα αυτό, η οικογένεια έχει ζητήσει έλεγχο ή αντικατάσταση του ρολογιού της ΔΕΗ καθώς ισχυρίζεται πως καταγράφει κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος χωρίς αυτή να γίνεται, και έτσι χρεώνεται με επιπλέον κιλοβατώρες.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


Πηγή: Flashnews.gr

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.