Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Ντεπαρντιέ: - Δεν πιστεύω στην πολιτική» - Προτιμώ την Λεπέν από τον Μακρόν


Λεπέν ή Μακρόν;

Στην ερώτηση ποιόν θα ψηφίσειΛεπέν ή Μακρόν;
 ο γάλλος ηθοποιός είπε ότι μία φορά ψήφισε στη ζωή του, το 1981 τον Μιτεράν τον οποίο χαρακτήρισε εξαιρετικό πολιτικό. 
«Ο Μιτεράν ήταν αυτό που θα ήθελε να είναι
ο Ολάντ: ένας μαθητής του Μακιαβέλι», είπε. Χαρακτήρισε μάλιστα τον Ολάντ μία «καρικατούρα του Μακιαβέλι με ζαρτιέρες.
Ένα τίποτα».
Για την Λεπέν είπε ότι δεν αποτελεί απειλή, την χαρακτήρισε όμως ανόητη, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να σταματήσει το φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης με τον άκρατο εθνικισμό.

Εξέφρασε όμως την προτίμησή του στην Λεπέν την οποία χαρακτηρίζει «πολιτικό ζώο» σε σχέση με τον Μακρόν για τον οποίο είπε ότι «δεν ξέρει τι του γίνεται». 
Πρόσθεσε ότι δεν τον καταλαβαίνει, δεν τον αγγίζουν αυτά που λέει, σε αυτόν βλέπει μόνο την επιφάνεια.

Δεν πιστεύω στην πολιτική»

Ο γάλλος ηθοποιός είπε ότι δεν πιστεύει στην πολιτική, αλλά στον άνθρωπο.
Είπε ότι ο ίδιος μεγάλωσε εν μέσω εγκληματιών συνεχίζει όμως, όπως ανέφερε, να πιστεύει στη λύτρωση.
«Σήμερα, η Γαλλία είναι μία φοβισμένη χώρα, μουγγή και κουφή, όπως η Γαλλία του 1941 που παραδόθηκε στον Χίτλερ. Βλέπει τον κόσμο μέσω κλειστών παραθυρόφυλλων», επισήμανε.

«Θαυμάσια ουτοπία η Ευρώπη»

Στην ερώτηση εάν πιστεύει στην Ευρώπη, ο Ντεπαρντιέ είπε ότι η Ευρώπη είναι μία θαυμάσια ουτοπία η οποία αύριο θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα. 
Εξέφρασε την άποψη ότι χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο της Ευρώπης εκλεγμένο από τον λαό.

Στην ερώτηση εάν οι Γάλλοι τον συγχώρεσαν που πήρε τη ρωσική υπηκοότητα, απάντησε ότι δεν το γνωρίζει, αν και αυτός πλήρωσε, όπως είπε, 150 εκατ.ευρώ σε φόρους.

«Οι Γάλλοι οφείλουν να συγχωρήσουν τους εαυτούς τους γιατί έχουν χάσει πλέον την αίσθηση της περιπέτειας, της ελευθερίας».

Κληθείς να σχολιάσει τις αρχές της γαλλικής επανάστασης: ελευθερία, ισότητα, αδελφοσύνη, ο Ντεπαρντιέ εκτιμά ότι δεν υπάρχει πια ελευθερία, η ισότητα είναι πλέον ένα όνειρο και η αδελφοσύνη παραμένει σε περιορισμένο βαθμό.
Ο ίδιος είπε ότι δεν πιστεύει πια στην επανάσταση γιατί είναι «στρωμένη με πτώματα».Χαρακτήρισε τραγωδία την εκτέλεση του βασιλιά Λουδοβίκου και εγκληματίες τους Ροβεσπιέρο και Σεν Ζιστ.«Εμείς οι Γάλλοι θα πρέπει πλέον να είμαστε λιγότερο αλαζόνες, έχουμε διαπράξει εγκλήματα ακόμα και στην Αλγερία», είπε.
Όταν ο δημοσιογράφος τού υπενθύμισε ότι «για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» έκανε λόγο και ο Μακρόν, χαριτολογώντας ο γάλλος ηθοποιός τού είπε να μην προσπαθεί να τον κάνει να μιλήσει καλά για τον Μακρόν.

Για το θέμα των προσφύγων είπε ότι «μπορούμε να μάθουμε πολλά από αυτούς», ενώ αναφερόμενος στον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Στρος Καν εξέφρασε την άποψη ότι θα γινόταν ένας καλός πρόεδρος, τον σταμάτησε όμως, όπως είπε, ο πουριτανισμός των Αμερικανών.ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.