Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ: Πυρπόλησαν το μεγαλύτερο τζαμί της χώρας (Βίντεο)

Το μεγαλύτερο τζαμί της Σουηδίας, στην Στοκχόλμη στο οποίο προσεύχονται  χιλιάδες μέλη, υπέστη σοβαρές ζημιές από μια μεγάλη φωτιά, ενώ ένας ύποπτος έχει συλληφθεί  για
εμπρησμό.
Οι αρχές στην πόλη έλαβαν μια έκτακτη έκκληση για πυρκαΐα λίγο πριν από την 12:30, τοπική ώρα τη Δευτέρα, όπου «φλόγες έκαιγαν την εξωτερική πρόσοψη» του ισλαμικού κέντρου Ιμάμ Αλί στο βόρειο προάστιο της Jakobsberg της Στοκχόλμης, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, σύμφωνα με το thelocal.se.

«Ένας άνδρας έχει συλληφθεί και σύντομα θα περάσει από ανάκριση», ανέφερε επίσης η αστυνομία σε δήλωση της.

Ωστόσο, η αστυνομία δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα του ανθρώπου ή το πιθανό κίνητρο της επίθεσης.

«Αυτό είναι το μεγαλύτερο Σιιτικό τζαμί στη Σουηδία με χιλιάδες πιστούς … Ανησυχούν πραγματικά», δήλωσε στην SVT ο εκπρόσωπος του τζαμιού Akil Zahari. Ο Zahiri είπε ότι υπήρχαν μερικοί άνθρωποι στο τζαμί όταν η φωτιά παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ενώ λειτουργία είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα εκείνο το βράδυ.Η πυρκαγιά κράτησε για πάνω από μία ώρα. Κανένα κτίριο κατοικιών δεν περιβάλλει το μεγάλο τζαμί, οπότε η αστυνομία είπε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να εξαπλωθεί η φωτιά σε άλλα σπίτια. 
Δεν αναφέρθηκαν επίσης τραυματισμοί.


Πολλά τζαμιά στη Σουηδία αποτέλεσαν στόχο των επιθέσεων εμπρησμού τα τελευταία χρόνια, με τις αρχές να φοβούνται για έξαρση επιθέσεων από εθνικιστικές ομάδες.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


crashonline.gr

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.