Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

ΣΕΙΣΜΟΣ - Γνωστός εφοπλιστής θέλει τον Παναθηναϊκό – Τι του ζήτησε ο Αλαφούζος (ΦΩΤΟ)


Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, διαδίδονται στην επικαιρότητα φήμες για πιθανή μεταβολή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Αυτές ενισχύονται από την κακή πορεία της ομάδας και την προσδοκία που διατηρούν οι
οπαδοί για την έλευση ενός επιχειρηματία, ο οποίος θα αναλάβει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και θα ξαναδώσει όραμα και ελπίδα.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί και όλα μένουν απλή φημολογία.
 Από τον Φιλάρετο Καλτσίδη, τον Γιάννη Αγγελικούση και τον Άλκη Δαυίδ, μέχρι τον Νίκο Βαρδινογιάννη και τον Πάρη Κασιδόκωστα. 
Από το καλοκαίρι του 2012, ο Γιάννης Αλαφούζος καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης της ΠΑΕ, με μόνη συμπαράσταση από τον ιδιοκτήτη της Chipita, Σπύρο Θεοδωρόπουλο.

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΜΕ ΝΙΑΡΧΟ

Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν σε πολύ κλειστούς κύκλους της παναθηναϊκής οικογένειας, συγκεκριμένος εφοπλιστής φημολογείται ότι προσέγγισε πριν από λίγους μήνες τον Γιάννη Αλαφούζο, αλλά η απάντηση που έλαβε «πάγωσε» τις συζητήσεις.

Ο «μνηστήρας» του πλειοψηφικού πακέτου φημολογείται ότι πρότεινε στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ να του πληρώσει όσα έχει ξοδέψει και φυσικά ν” αναλάβει όλα τα τρέχοντα έξοδα (συμβόλαια, διακανονισμούς), αλλά η πλευρά Αλαφούζου ζήτησε ένα επιπλέον ποσό που λέγεται ότι άγγιξε τα 50 εκατ. ευρώ!
Σε ότι αφορά το όνομα του ενδιαφερόμενου: Σπύρος Νιάρχος. 
Ο γιός του Σταύρου Νιάρχου, ενός από τους κροίσους της παγκόσμιας ναυτιλίας και επιχειρηματικότητας!
Η κίνηση αυτή ενδεχομένως να φανερώνει και την κινητικότητα που υπάρχει γύρω από τα διοικητικά του Παναθηναϊκού.Ο εφοπλιστής παραμένει ένα καλά κρυμμένο μυστικό για τους πολλούς, έστω και αν κάποιες φορές υπάρχουν διαρροές, σπάνιες μεν και πάντα από τρίτους.
Στις 23 του περασμένου Φεβρουαρίου το ιδιωτικό lear jet που μετέφερε τον Έλληνα μεγιστάνα κ. Σπύρο Νιάρχο προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να παραβρεθεί στην τελετή παράδοσης στο ελληνικό δημόσιο του ιδρύματος που φέρει το όνομα του πατέρα του.

Ε δώ τον βλέπουμε σε κάποιες φωτογραφίες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο ΒούτσηΩς χαρακτήρας άλλωστε δεν ήταν ποτέ λάτρης της δημοσιότητας, ειδικά σε ότι αφορά την προσωπική του ζωή, η οποία πλέον δεν περιλαμβάνει την Ιζαμπέλ Μπίσερ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι στα τέσσερα χρόνια που διήρκησε η σχέση τους φωτογραφήθηκαν μαζί μόνο μια φορά, ενώ ο φακός τους «συνέλαβε» άλλη μια το καλοκαίρι του 2014 στις Σπέτσες. 
Τότε που αφίχθησαν μαζί με ταχύπλοο από την Σπετσοπούλα και έκαναν μια βόλτα μέχρι το λιμάνι, πριν χαλαρώσουν για ένα ουζάκι σε συγκεκριμένο στέκι της Ντάπιας, αγαπημένο των Νιάρχων.


Ο Σπύρος Νιάρχος (δεξιά) με την πρώην σύντροφό του Ιζαμπέλ Μπίσερ

Δεν γνωρίζουμε αν η πληροφορία με τον Σπύρο Νιάρχο ισχύει!

Κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα ένας ενδιαφερόμενος να έχει απευθυνθεί στον Αλαφούζο για τις μετοχές του.

Ακόμα και αν πρόκειται για τον πλέον απίθανο υποψήφιο, που δεν έχει καμία σύνδεση με το ποδόσφαιρο. Ωστόσο, ο Αλαφούζος ο οποίος έχει αποστασιοποιηθεί και θα ήθελε να απεμπλακεί, δεν θα ζητούσε ένα εξωπραγματικό ποσό για τα δεδομένα της εποχής.

ΘΕΛΕΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ

Συνεργάτες του Γιάννη Αλαφούζου προτίμησαν να μην σχολιάσουν «για πολλοστή φορά» τις φήμες που σχετίζονται με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Επέλεξαν να επαναλάβουν ότι ο εφοπλιστής διατίθεται να συζητήσει για τη μεταβίβαση των μετοχών του, εφόσον πρόκειται για σοβαρή πρόταση από έναν εύρωστο επιχειρηματία.

Ο Αλαφούζος δεν έχει αντίρρηση και στην προοπτική να παραχωρήσει το μάνατζμεντ, αρκεί ο ενδιαφερόμενος να δεσμευτεί εγγράφως ότι θα καλύψει τις υποχρεώσεις που θα δημιουργήσει στο διάστημα της ενασχόλησης του.

ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ

Αναφορικά με τις αξιώσεις που θα προβάλλει ο Αλαφούζος σε ενδεχόμενη κρούση από ενδιαφερόμενο, αυτές συνδέονται με τις προσωπικές εγγυήσεις που έχει τοποθετήσει σε υποχρεώσεις της ΠΑΕ. Ο μεγαλομέτοχος έχει εγγυηθεί για την αποπληρωμή των οφειλών σε Εφορία, ΙΚΑ, τράπεζες και για την εξόφληση του προπονητικού κέντρου «Γεώργιος Καλαφάτης».

Το μέλημα του Αλαφούζου είναι να παραδώσει τον Παναθηναϊκό σε έναν αξιόπιστο επενδυτή, ώστε να εξασφαλίσει την υστεροφημία του και να μην μπλεχτεί σε μπελάδες… 
Οι μετοχές πέρασαν στην κατοχή του, με την παρένθεση της «Συμμαχίας» χωρίς να καταβάλλει αντίτιμο και αναλόγως, προτίθεται να τις παραδώσει.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"crashonline.gr

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.