Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

Μασούτης: Σοβαρό πλήγμα η μεγάλη υποχώρηση του τζίρου στα τρόφιμα

Επηρέασε σημαντικά και η είσοδος του Σκλαβενίτη στην Βόρεια Ελλάδα
Με μια αξιοπρόσεκτη μείωση τζίρου, περίπου στο 3%, έκλεισε το πρώτο τετράμηνο του 2017 η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Μασούτης.
Τα αποτελέσματα της αλυσίδας επηρεάστηκαν σαφώς
από την μεγάλη υποχώρηση του τζίρου στα τρόφιμα αλλά και την είσοδο του Σκλαβενίτη στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας.
Πάντως η Μασούτης συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για το τρέχον έτος.
Ο κύκλος εργασιών της Μασούτης για το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2017 έφθασε στα 250 εκατ. ευρώ, έναντι 258 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016, με την κερδοφορία να διατηρείται στα επίπεδα του αντίστοιχου περσινού διαστήματος.
Να σημειωθεί ότι η βορειοελλαδική αλυσίδα έκλεισε το σύνολο της χρήσης του 2016 με κύκλο εργασιών 800,5 εκατομμυρίων ευρώ (+6,5%) και εκτίναξη της προ φόρων κερδοφορίας κατά σχεδόν 33% στα 36,8 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες από τη διοίκηση της Μασούτης η μείωση του τζίρου στο πρώτο αυτό διάστημα του 2017, αποδίδεται βασικά στη γενικότερη μείωση της αγοράς στο λιανεμπόριο (περί το 10% στο πρώτο τρίμηνο).
Αλλά και σε άλλους παράγοντες, όπως η είσοδος του Σκλαβενίτη στη Β. Ελλάδα και ο ανταγωνισμός στο επίπεδο των τιμών με τις εκπτώσεις και τις προσφορές.
Ιδιαίτερα κρίσιμο βέβαια είναι το επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος του έτους, γιατί ο leader του λιανεμπορίου στη Βόρεια Ελλάδα, με μερίδιο 33%, θα κληθεί να επιδείξει αντοχές στις πιέσεις που θα ασκήσει η Σκλαβενίτης, νέος παίκτης στον δικό του προνομιακό χώρο (Β. Ελλάδα), με 100 καταστήματα, εκ των οποίων τα 35 στη Θεσσαλονίκη.
Όπως και να ‘χει η Μασούτης, υλοποιεί κανονικά το επενδυτικό της πρόγραμμα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, που προβλέπει τη δημιουργία από 10 έως 15 νέων καταστημάτων, αλλά και ανακαινίσεις υφιστάμενων.
Αξίζει να τονιστεί ότι στα τέλη Μαρτίου εγκαινιάστηκε το νέο κατάστημα Μασούτης στην Καστοριά, ενώ ακολουθούν άλλα επτά στο επόμενο δίμηνο και συγκεκριμένα πέντε λιανικής σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πλαταμώνα, Λιτόχωρο και ξανά Καστοριά και δύο χονδρικής σε Αγρίνιο και Μυτιλήνη.
Όσον αφορά σο δίκτυο της Μασούτης αποτελείται από 265 καταστήματα, εκ των οποίων τα 244 είναι λιανικής πώλησης και τα 20 χονδρικής, και επεκτείνεται σε Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο, Θεσσαλία, Φθιώτιδα, Εύβοια και νησιά του Βορείου Αιγαίου (Λήμνο, Λέσβο και Χίο).
Σε σχέση με το σχέδιο για κάθοδο στην Αθήνα, πηγές της εταιρείας τονίζουν ότι αυτό δεν προβλέπεται να γίνει μέσα στο 2017, καθώς, όπως αναφέρουν, δεν υπάρχει στην παρούσα φάση μία μεσαία αλυσίδα στην Αττική που να πωλείται και να πληροί τις προδιαγραφές που έχει θέσει η Μασούτης.
«Βασικός στόχος για φέτος είναι να επιβεβαιωθεί η κυριαρχία μας στη Βόρεια Ελλάδα τονίζουν».
Και προσθέτουν: «Όπως έχουμε πει πολλές φορές, η κάθοδος στην Αθήνα θα γίνει μόνο με τρόπο που αρμόζει στη Μασούτης, δηλαδή μόνο με όρους που θα βάζουν τη Μασούτης σε ρόλο πρωταγωνιστή».

ependitislive.gr

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.