Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017

Τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο - Τερέζα Μέι: Οι εκλογές θα γίνουν - Ενωμένοι θα νικήσουμε τους εχθρούς μας

Ενωμένοι θα νικήσουμε τους εχθρούς μας" είπε η βρετανίδα πρωθυπουργός...
Τερέζα Μέι, η οποία ήταν κατηγορηματική πως οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για την Πέμπτη, 8 Ιουνίου του
2017, θα γίνουν κανονικά, θέλοντας να στείλει το μήνυμα πως η τρομοκρατία δεν θα νικήσει τις δημοκρατικές διαδικασίες.

12:12  Δύσκολα θα αλλάξει η ημερομηνία των εκλογών
Η ημερομηνία της 8ης Ιουνίου για τις βρετανικές βουλευτικές εκλογές πιθανόν δεν μπορεί να αλλάξει μετά την επίθεση στο Λονδίνο που στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους, δήλωσε σήμερα ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις.

«Δεν είμαι σίγουρος πως (η αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών) είναι κάτι που μπορεί νομικά να γίνει. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές στον νόμο νομίζω και ποιός θα τις κάνει; Το κοινοβούλιο δεν υφίσταται πλέον», δήλωσε ο Ντέιβις στο BBC, αναφερόμενος στο γεγονός ότι το κοινοβούλιο έχει διαλυθεί ενόψει των εκλογών. Δήλωσε ακόμη πως η αναστολή της προεκλογικής εκστρατεία θα είναι σχετικά σύντομη.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν γνωρίζει αν η επίθεση είχε στόχο να διαταράξει την εκλογική διαδικασία. Αν είναι έτσι, δήλωσε, αυτό είναι ένας ακόμη λόγος για να μην αναβληθούν οι εκλογές.

Ο Ντέιβις επικαλέσθηκε τις βομβιστικές επιθέσεις στη Μαδρίτη ως παράδειγμα, λέγοντας πως άλλες ευρωπαϊκές χώρες προχώρησαν σε διεξαγωγή εκλογών λίγο χρόνο έπειτα από μια τρομοκρατική επίθεση.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

Πηγή

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.