Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

O μεγάλος έρωτας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τη Μαρίκα - Η επεισοδιακή γνωριμία τους


Αν πίσω από κάθε επιτυχημένο άνδρα κρύβεται μια δυναμική γυναίκα, τότε στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το πρόσωπο που σφράγισε τη ζωή του ήταν η πολυαγαπημένη του Μαρίκα, με
την οποία γνωρίστηκε από... σπόντα το 1952 σε έναν χορό του Ερυθρού Σταυρού προς τιμήν της Νταίζης Μαυράκη που είχε εκλεγεί Σταρ Ελλάς.

Η 22χρονη τότε Μαρίκα Γιαννούκου, γόνος εύπορης οικογένειας, είχε βάλει στο μάτι τον 34χρονο δικηγόρο και πολιτικό από την Κρήτη δύο χρόνια νωρίτερα, όταν επισκέφτηκε από περιέργεια τη Βουλή με μια φίλη της, όπως δήλωσε πολλά χρόνια μετά σε συνέντευξή της!

Τη νύχτα της γνωριμίας τους είχε βάλει ένα ωραίο φουστάνι και στεκόταν πίσω από τον πάγκο με τα ποτά, ως μέλος της επιτροπής του χορού.

Τότε την πλησίασε ο νεαρός Κωνσταντίνος και της είπε: «Θέλω, παρακαλώ, ουίσκι με πάγο»! 
Η Μαρίκα τον ρώτησε «ένα ποτήρι;» και εκείνος της απάντησε αφοπλιστικά:
 «Οχι, δύο.
 Ενα για μένα κι ένα για σας»!

Οι δύο ερωτευμένοι έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας, ώσπου οι γονείς της Μαρίκας άρχισαν να αντιδρούν και να βάζουν εμπόδια στη σχέση.

Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να στείλουν την κόρη τους στην Αμερική, όμως ο Κωνσταντίνος την ακολούθησε ως την άλλη άκρη της Γης και αρραβωνιάστηκαν μυστικά.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε στα Χανιά το 1953. 
Τα πρώτα χρόνια του έγγαμου βίου ήταν δύσκολα για την καλομαθημένη Αθηναία, η οποία αναγκάστηκε να ζήσει στο φτωχικό τότε σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη, που δεν είχε καν θέρμανση.

Ωστόσο, στάθηκε στο πλευρό του Κωνσταντίνου για σχεδόν 60 χρόνια και ανέθρεψε τέσσερα παιδιά και 13 εγγόνια!

Ο θάνατός της το 2012, επίσης Μάιο, κλόνισε τον Ελληνα πολιτικό που είχε δηλώσει ότι, αν δεν τη γνώριζε, ίσως να μην παντρευόταν ποτέ.

briefingnews.gr

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ" 

Tελευταία άρθρα του blog

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


blablaworldnews.blogspot.gr δεν παίρνει θέση (με πολιτική κτλ άποψη)
σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση. - Σας ευχαριστούμε για
την υποστήριξη.